Suzite široko lice šminkom za samo 5 minuta!

suzite lice uz sminku

Većina dama sa širokim licem okruglog ili srcastog oblika želi da vizuelno suzi lice, kako bi ga maksimalno približile onom idealnom obliku – ovalnom. Ovo možete veoma lako postići tehnikama konturisanja – ova tehnika transformacije, ako se primenjuje pravilno možete učiniti da vaše široko lice vizuelno izgleda usko i proporcionalno!

Kao što znate da tamna boja vizuelno sužava svaki oblik, tako isto pravilo važi i kada je reč o šminkanju. Tamnije kontur nijanse ili mat bronzer će nam pomoći da “suzimo” i vizuelno “smanjimo” određene delove lica, dok će ih one svetlije dodatno istaći. Zato se naoružajte dobrom mat kontur nijansom ili mat bronzerom (u kamenoj ili kremastoj formi), pogodnom četkicom kojom ćete izblendati ove nijanse i hajlajterom.

Credit: @Be beauty ???

Suzite lice uz ove trikove

1. Uži obrazi

Kreirajte iluziju užih obraza tako što ćete naneti kontur nijansu u dijagonalnoj liniju od centra obraza naviše prema uhu. Napućite se kako bi biste dobili udubljenje gde ćete naneti kontur nijansu. Što ste više naneli kontur nijansu, to će vam jagodice izgledati oštrije. Ne zaboravite da je blendanje najvažnije za prirodni look. Završite sa malo hajlajtera na vrhu jagodic, koji će istaći dodatno vaše konture.

Ovo možete postići uz City Color paletu za konturisanje, koja sadrži hladnu kontur nijansu, mat bronzer i hajlajter.

2. Uži nos

Kako biste suzili nos, nanesite kontur nijansu uskom četkicom, vertikalno naniže duž obe stranice nosa, sve do malko iznad vrha. Dobro izblendajte ove linije, a dodajte malo hajlajtera na sam vrh nosa.

Credit: @?❤?

3. Smanjite podbradak

Ako vam se dešava da se na fotografijama vidi vaš podbradak – postoji make-up rešenje i za to. Naime, nanesite bronzer ili kontur puder duž vilične kosti kako biste je definisali, i dobro je izblendajte. Ova tehnika će vizuelno smanjiti vaš podbradak i učiniti da se on mnogo manje vidi.

Povezano: Konturisanje kremastim proizvodima za početnike – Tutorijal

4. Istaknite oči

Ako se pilikom šminkanja češće fokusirate na pune usne, znajte da one ipak naglašavaju zaokrugljenost celog lica. S druge strane, ako naglasite oči efektnom šminkom, ostatak lica delovaće manje i uže u poredjenju sa njima. Zato se opredelite za igranje senkama, ajlajnerima i maskarom, a usne ostavite da budu nude ili sa malo prirodnog labela ili sjaja.

Credit: @VALENCIA Importados

5. Suzite čelo

Ako ste obdaredni širokim čelom, a želite da je ono ipak malo uže – postoji trik i za to! Izblendajte kontur nijensu počevši od slepoočnica, pa dalje duž linije kose, kako biste naglasili uglastu strukturu vašeg lica.

6. Posvetlite središnji deo lica

Kako biste dobili efekat užeg lica, osim konturisanja, važno je da centar vašeg lica deluje osvetljeno. Zato je odličan trik da nanesite tečni korektor u nijansi koja je 1-2 tona svetlija od vaše podloge, u obliku trougla ispod očiju. Ovaj deo možete dodatno “bake”-ovati uz pomoć transparentnog pudera, za dodatni “glow” efekat.

Naša preporuka za hajlajting sredine lica je City Color Photo Chic tečni korektor, u kombinaciji sa Banana puderom za “baking”.

Pročitajte još i: Da li znate razliku između bronzinga i konturisanja?

error: Content is protected !!