DLAČICE – Uklonite ih same, mi znamo kako

Dlačice su suvišan detalj na licu i telu jedne dame. One su iritantna, prirodna pojava na licu i telu koja žene tera u večitu borbu oko toga kako ih se pametno rešiti i kako usporiti njihov rast. Koliko su ovi postupci uklanjanja važni govori činjenica da ako se pravilno ne uklone može doći do upala, infekcija, brojnih zdravstvenih problema. Predlažemo vam 3 potpuno prirodna načina za uklanjanje dlačica.

Veliki neprijatelj u borbi protiv dlačica je brijač jer on ojačava koren i nakon ove brze i agresivne metode uklanjanja  one postaju tamne i guste. Depilacija voskom nakon toga zna biti vrlo bolno i neprijatno iskustvo, puno podliva, modrica i oštećene kože. Ozbiljan problem može nastati ukoliko dodje do urastanja dlačica (vidi- kako da uklonite urasle dlake) i nekada je rešenje samo operacija. Zato je važno bezbedno ih uklanjati, metodama koje su kvalifikovane i proverene.

Trajne varijante uklanjanja dlačica laserskim tretmanima u kozmetičkim salonima su često veoma skupe zato vam mi nudimo rešenja koja su pristupačna i pre svega bezbedna po zdravlje. U pitanju su prirodni sastojci koje koristite u svakodnevnoj upotrebi i koji  što je najvažnije daju odlične  željene rezultate. Dlačice će vam biti uklonjene i nećete imati neprijatne iritacije na koži, ni upalne procese kao ni crvenilo. Izaberite svoj recept za uklanjanje dlačica mi vam nudimo izbor.

Kako da se rešite dlačica brzo i u kućnoj varijanti

1. Pasta za uklanjanje dlačica sa umirujućim efektom

Sastojci:

  • sok od limuna,
  • brašno,
  • med,
  • voda.

sok od limuna

Priprema:
U posudi pomešajte 1 kašičicu sveže ceđenog limunovog soka, 2 kašičice brašna i 1 kašičicu meda. Sve sastojke dobro sjedinite. Potom dodajte malo vode i mešajte dok ne dobijete gustu i lepljivu pastu. Ova pasta se koristi najčešće za uklanjanje dlačica na licu i generalno za regije na telu gde su vam dlake slabije, svetlije, osetljivije za čupanje. Nanosi se ravnomerno, ostavlja se na predvidjenoj regiji 5 minuta da deluje, nakon čega se ispira hladnom vodom.

Koža je nakon ovog tretmana prijatna i meka, uticaj meda i limunovog soka čini kožu negovanom i nema crvenila.

2. Pasta za uklanjanje malo tamnijih dlaka

Sastojci:

  • prženo seme gorušice,
  • seme dinje,
  • voda.

seme dinje

Priprema:
U posudu stavite 3 kašičice prženog semena gorušice, 2 kašičice samlevenog semena dinje i dodajte vodu dok ne dobijete gustu i ljepljivu pastu. Lepljivu masu nanesite prstima na lice i vrat i nakon što se osuši, skinite je blagim kružnim pokretima. Ovo je blaga varijanta i ukoliko vidite da ste slučajno preskočili neki deo, postupak možete ponavljati.

[adsense_inserter id=”12825″]

3. Pasta za uklanjanje izraženo tamnih i jakih dlaka na telu

Sastojci :

  • 1 belance,
  • 1 kašika šećera,
  • pola kašike kukuruznog brašna.

kukuruzno brasno

Priprema:
Jaču smesu za depilaciju  celog tela  dobićete mešavinom belanceta, kukuruznog brašna i šećera. Umutite belance sa šećerom, zatim  smesi dodajte i kukuruzno brašno. Mešajte polako dok ne dobijete gustu pastu. Trebalo bi da pastu nanesete na suvu kožu u smeru rasta dlačica i da je ostavite da se osuši. Nakon što se osuši, čupajte dlačice suprotno od smera rasta. Na ovaj način ih uklanjate zajedno sa korenom, i prolongirate vreme do naredne depilcije duplo više nego što bi to bilo sa bilo kojom tehnikom skidanja dlaka koja ih skida površno.

Autor teksta: “DLAČICE  – Uklonite ih same, mi znamo kako”, Jovana Jelača

error: Content is protected !!