7 saveta za korišćenje maske za kosu koje niste znale

Maska za kosu je nezamenljiv proizvod za negu kose, koji omekšava, regeneriše i reparira oštećenja dlake, vraća joj hidrataciju i prirodna ulja. Većina od nas možda zna razliku između proteinske i hidratantne maske, ali ove savete za njihovo korišćenje sigurno niste čule. Zato ih donosimo u nastavku, a vi već danas isprobajte bar neki od njih.

Saveti za korišćenje maske za kosu

#1 Masku nanosite na suvu kosu

Dermatolozi savetuju veoma neobičnu praksu: probajte da masku nanosite pre pranja kose, na suvu dlaku. Nanesite je celom dužinom i ostavite da se upija 20 minuta. Oni objašnjavaju rezultate time što se na mokroj dlaci, molekuli maske “bore” sa molekulima vode za prevlast, dok kod suve dlake, maska direktno može da se upije.

Povezano: Dermatolozi savetuju – Evo kako se ispravno koristi maska za kosu

#2 Prespavajte sa maskom na kosi

Ako mislite da vam je kosa posebno suva, probajte da prespavate sa hidratantnom maskom. Kako se ne biste prehladili, nemojte nikada prespavati sa mokrom kosom, već masku nanesite na suvu kosu, i umotajte je u kapicu za tuširanje ili frotirni turban. Isperite masku ujutru i redovno operite kosu, a rezultati će vas oduševiti!

Mi vam predlažemo Marrakesh Miracle masku za vrhunsku hidrataciju suve kose, uz ulja argana i konoplje.

Beautiful hair

#3 Preskočite balzam

Ako niste sigurni kako da ukombinujete balzam i omiljenu masku, savetujemo vas da balzam preskočite bar jednom nedeljno. Naime, čim ga nanesete, kutikula dlake se zatvara, i time dragoceni sastojci iz maske neće moći da prodru do korteksa dlake. Dakle, bar jednom nedeljno, balzam zamenite maskom.

#4 Prođite češljem dok držite masku

Češalj sa širokim zupcima je sjajna alatka koja će vam pomoći da masku ravnomerno raznesete po celoj dužini kose (posebno ako vam je kosa duga). Ovo primenjuju i frizeri i verujte nam da ima efekta!

beautiful woman with comb

#5 Koncentrišite se na krajeve

Pošto su krajevi najranjiviji deo kose, potrebna im je najjača nega. Zato, kada nanosite masku, posebno je utrljajte na krajeve. Na ovaj način sprečićete lomljenje i cvetanje krajeva, a kosa će vam biti zahvalna. Ako su vam krajevi već popucali, probajte da redovno na njih nanosite profesionalnu proteinsku masku.

Povezano: Proteinska i kombinovana maska za kosu

#6 Zagrevajte masku za bolje dejstvo

Hidratantne maske će pružiti još bolji efekat dubinskog vlaženja dlake ako posle njihovog nanošenja stavite na glavu najlonsku kesu ili kapicu za tuširanje. Držite ovako 20 minuta do sat vremena. Povremeno zagrevajte glavu fenom. Videćete fantastične efekte hidratacije veoma brzo!

Preporučujemo vam Revlon UniqONE masku za kosu koja kosi pruža čak 10 benefita nege!

Girl Washing Hair

#7 Maske sa keratinom ne držite duže od 5 minuta

Znajte da nisu sve maske kreirane kao jednake. Postoje hidratantne (na bazi ulja i masnih alkohola, ovlaživača i humektanasa) i proteinske (na bazi proteina i aminokiselina). Pošto imaju različito dejstvo na kosi, i njihovo vreme držanja je različito – proteinske ne smete držati duže od 5 minuta, jer će se previše proteina vezati za kosu, što rezultira osećajem krutosti na dlaci. Ovo se lako rešava sledećim pranjem kose, ali treba da imate na umu.

Pročitajte još i: Hidrantantna maska za kosu

error: Content is protected !!