Serumi za regiju oko očiju: Po čemu se razlikuju od antirida i da li su vam potrebni?

serumi za regiju oko očiju

Ovo smo rekli više puta, ali ćemo ponoviti: vaša okoloočna regija je prvo mesto koje će pokazati znake starenja. Postoji više razloga za to: koža oko očiju je tanja od ostatka tela. Takođe, ovoj regiji fali masnoće i zato se brže isuši. Koža oko očiju je podložnija faktorima iz spoljašnje sredine, poput zagađenja, UV zračenja, kao i specifičnim stanjima kože, poput tamnih pigmentacija. Zato je briga oko okoloočnoj regiji prvi korak u borbi protiv vidljivog starenja. U tome nam pomažu antirid-kreme, namenjene zoni oko oka, ali sve sve veću popularnost dobijaju tzv. serumi za regiju oko očiju (eye serum). Verovatno se pitate: da li nam je potreban još jedan poseban serum u skincare rutini? Odgovor donosimo u nastavku!

Šta je tačno serum za regiju oko očiju?

Serumi za regiju oko očiju su lagani skincare proizvodi, specijalno formulisani za upotrebu oko oka. Poput antirid krema, većina seruma za regiju oko očiju pomaže kod problema koji pogađaju ovu regiju: tamni kolutovi, lepezaste borice i naduvenost. Iako je glavna razlika tekstura (kreme su gušće i sadrže emolijente koji omekšavaju kožu, dok su serumi vodenasti), serumi za regiju oko oiju pružaju prednosti koje krema ne može. Pošto sadrže veću koncentraciju aktivnih sastojaka, mogu ciljano delovati na probleme kao što su suvoća, bore, hiperpigmentacije, naduvenost itd. Osim toga, veoma su lagani, na bazi gela ili vode, što znači da će se brzo upiti, bez masnog osećaja. Molekuli njihovih aktivnih sastojaka su manji, tako da će lakše i dublje prodreti unutar kože.

Povezano: 7 načina kako da poboljšate izgled okoloočne regije bez injekcija

serumi za regiju oko očiju

Česti sastojci seruma za oko očiju su: različiti antioksidanti (vitamini E, C, resveratrol), kofein, retinol, biljni ekstrakti itd. Ovi sastojci ciljano deluju na rešavanje problema okoloočne regije, mnogo efikasije nego što to čini antirid-krema.

Serumi za regiju oko očiju: 3 prednosti

#1: Mogu se slojevito nanositi, čak i ispod šminke

Pošto su serumi vodenaste ili gelaste tekture, oni nisu masni niti teški, i stoga se lako mogu slojevito nanositi sa drugim skincare proizvodima ili šminkom, bez klizavosti i osećaja težine. Kada nemate puno vremena da sačekate da vam se antirid upije, pre nanošenja tečnog korektora, nanesite samo serum, i već za par sekundi možete nastaviti sa šminkanjem.

#2: Sadrže visoku koncentraciju sastojaka

Poput seruma za lice, najveća prednost seruma za regiju oko očiju jeste činjenca da su visokokocentrovani. Njihova jačina, i mogućnost kombinovanja sa težim okoloočnim kremama čiini da su serumi izuzetno efikasni kod regulisanja problema poput lepezastih bora ili naduvenosti.

#3: Lagani su i upijaju se brzo

Glavna prednost seruma za regiju oko očiju je njihova tektura. Oni su tečni, dok su kreme – kremaste. Ova fluidnost dozvoljava serumu da se brzo upije u kožu, bez teškog osećaja. Stoga su pogodni za osobe sa masnom kožom i masnim kapcima, koje žele hidrataciju, bez težine.

serumi za regiju oko očiju

Kako se koriste serumi za regiju oko očiju?

Ovo je jednostavno – nakon čišćenja lica, jednostavno nanesite najpre serum za regiju oko očiju. Ovaj tip proizvoda se često pakuje u roll-on tubicu sa kuglicom ili eventualno u flašicu sa pumpicom. Ukoliko osećate da vam je samo serum dovoljan za negu – nastavite sa negom lica. Ako želite potpun efekat nege, preko seruma nanesite i antirid kremu, koja će hidrirati i koži dati ishranu i zaštitu, posebno u hladnin mesecima. Za tapkanje i nanošenje proizvoda na regiju oko očiju, uvek koristite domali prst, pošto je najslabiji, i time ćete najmanje razvući kožu.

Pročitajte još i: Antirid nije dovoljan – kako da negujete okoloočnu regiju?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!