7 načina kako da izvučete maksimum iz make-up četkica za oči

četkice za oči

Svi znamo da prava četkica može napraviti veliku razliku kada je reč o tome kako nam šminka na očima izgleda. Ako ste uložili u dobre četkice, a i dalje niste zadovoljne rezultatima – na pravom ste mestu! Šminkanje očiju je nezamislivo bez različitih četkica, a kako bi one dale svoj maksimum, potrebno je da poznajete neke trikove zanata. Zato vam prikupili najbolje savete make-up artista, kada je reč o četkicama za šminkanje očiju.

Kako da izvučete maksimum iz vaših četkica za oči?

Savet #1: Koristite ih strateški

Prvi korak u profesionalnom izgledu šminke očiju jeste da koristite četkicu da nanesete odabranu boju tačno na mesto gde želite najveći intenzitet. To je obično pregib kapka. Potom, drugom četkicom izblendajte boju ka spolja. Uvek dajte sebi dovoljno vremena,m nemojte žuriti. Koristite “press & roll” pokret, kako bi se boja setovala na kapku.

Savet #2: Četkice za kremaste senke moraju biti drugačije

Za kremaste i hajlajter senke, neke četkice ipak bolje rade nego one druge. Zato birajte mekane dlačice, koje su okruglih ivica, jer ćete tako najbolje izblendati i zagladiti boju. Takođe, pljosnate sintetičke četkice su odlične za utapkavanje boje na ceo kapak, jer se ovako boja neće uvući u pregibe i fine linije.

Povezano: Da li skupocene četkice za šminkanje opravdavaju cenu – šminkeri otkrivaju!

četkice

Savet #3: Uložite u dobre četkice 2-3 puta

Ovo možda zvuči preterano, ali ako neka četkica savršeno ”radi” za vas, preporučujemo vam da kupite 1-2 komada više, da imate za različite tipove boja. Ovako nećete imati problem sa prljavim četkicama, i uvek ćete imati barem jednu koja je čista i spremna za rad.

Savet #4: Pokvasite četkicu pre šminkanja

Ovo je stari trik make-up artista, koji će pojačati intenzitet boje. Šminkeri ga koriste posebno za metalik i šimeraste senke. Našpricajte četkicu destilovanom vodom ili fiksatorom za šminku i umočite u senku, za jači intenzitet boje.

Savet #5: Kreirajte soft-foks finiš

Počnite šminkanje gel-olovkom uz liniju trepavica i potom ovu boju izblendajte ka gore. Potom, malom, fluffy četkicom, koja podseća oblikom na metak, izblendajte ivice za blurovani efekat. Ovaj tip četkice je odličan da zagladi sve prelaze boje i da dodatnu dimenziju.

Savet #6: Napravite “krilce” na spoljašnjem uglu oka

Često se okrećemo tečnim ajlajnerima kako bismo napravile savršeno ”krilce”, ali uz četkice je to mnogo lakše. Uzmite tanku, finu četkicu za ajlajner i umočite je u kremastu ili praškastu senku. Pošto su dlačice ovih četkica gusto napakovane, uvek ćete dobiti oštru liniju.

Savet #7: Neka sve bude čisto

Šminkeri ovo konstantno ponavljaju, ali četkice koje koristite na očimaa moraju uvek biti čiste. Nežni šampon će uraditi posao. Ukoliko ostavite prljave četkce da stoje danima, prozvod će se zavući između dlačica, što dovodi do flekavog nanošenja. Uz to, bakterije i bacili će se preneti na vaše oči.

Pročitajte još i: Četkice za šminkanje očiju i usana – kako odabrati?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!