Ovo niste znale: 7 načina na koje možete koristiti ulja za lice

ulje za lice

Jesenje-zimsku sezonu ne možemo zamisliti bez ulja za lice! Ovaj magični preparat nudi različite prednosti: od hidratacije i ishrane kože, pa sve do njene zaštite. Mnoga ulja takođe mogu poboljšati teksturu kože, izbalansirati proizvodnju sebuma, i pružiti zdravi, blistavi sjaj. Ali, ulja za lice imaju i različlite druge namene. U nastavku saznajte koje su to!

Kako sve možete koristiti ulja za lice?

#1: Pripremite kožu pre šminkanja

Mnogi misle da se ulja za lice koriste samo uveče, ali znajte da možete malu količinu ulja naneti pre šminkanja, kako biste kreirale glatko blistavo platno za tečni pduer. Pažljivo odaberite ulje prema vašem tipu kože: jojobino ulje će odgovarati različitim tipovima kože, ulje divljeg šipka je dobro za anti-aging i protiv ožiljaka, dok je arganovo ulje bolje za suvlje tipove kože. Ako imate ekstremno masnu kožu, ipak preskočite korišćenja ulja.

#2: Masaža lica

Ulja za lice daju dovoljnu klizavost da lako možete oblikovati lice uz pomoć gua-sha ili žad rolera. Ovo će ujedno pomoći da se pokrene limfni sistem kože, a i da se ulje što bolje upije. Možete uraditi i ručnu masažu lica, tehnikama koje možete pronaći na Youtube. Bitno je da je ulja dobra i klizava podloga za ovo.

ulja za lice

#3: Uljem ”zaključajte” sve što ste naneli pre

Ako koristite ulja, onda sigurno znate da se ona nanose nakon hidrirajućih proizvoda – seruma i krema, kao finalni korak nege. Idealno, ulja se koriste nakon proizvoda na bazi vode, kako bi ”zaključala” hidrataciju koja se nalazi ispod. Ako vam je koža jako suva, probajte da pomešate par kapi ulja sa kremom za lice, i da ga tako koristite i u dnevnoj rutini.

Povezano: Da li se ulje za lice nanosi PRE ili POSLE kreme?

#4: Mešajte ulje sa drugim proizvodima

Omiljeni trik šminkera i kozmetičara je da pomešaju par kapi ulja sa kremastom maskom za lice ili kremom, ili čak tečnim puderom – za blistaviji finiš.

#5: Oživite kožu tokom noći

Masiranje kože, posle nanošenja ulja umiruje kožno tkivo dok spavate, a ovako se podstiče i obnova ćelija, koja se dešava tokom noći. Ulje naneto pre spavanja takođe nadoknađuje izgubljenu vlagu, što znači da ćete se probuditi sa zdravom i hidriranom kožom.

ulja za lice

#6: Negujte i zanoktice

Pošto je ulje za lice namenjeno za kožu, nema razloga da ga ne koristite i na drugim delovima tela, poput zanoktica! Utrljajte kap ulja za lice u zanoktice i nokte, kako biste ih omekšali i učinili zdravima. Ulje za lice možete koristiti i kao tretman za kosu, poput seruma.

#7: Reparirajte kožu u toku dana

Jaka barijera kože je osnova zdravog tena. Barijera ”zaključava” hidrataciju, pomaže da se nutrijenti bolje upiju i sprečava spoljašnje agresore i bakterije da uđu u kožu. Ulja momentalno zaglađuju ten i ostavljaju ”dewy” blista finiš. Zato su savršena za osveženje kože tokom dana, kada osetite da vas ona zateže. Držite bočicu ulja za lice na radnom stolu, operite ruke i nežno utapkajte de kapi ulja, kada osetite da je vašoj koži potreban boost.

Pročitajte još i: Skvalan – lagano ulje za lice koje ne masti kožu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!