5 načina kako da vam svaki dan bude “good hair day”

šamponi

Svi znamo kako nam kosa izgleda kada imamo “good hair day”, a kako kada imamo “bad hair day”. Iako svaki put koristimo manje više iste preparate i tehnike stilizovanja, nekada to nije dovoljno. Zato moramo u rutini kose promeniti neke stvari, kako bismo osigurali uvek prelepu, sjajnu i zdravu kosu koja se lako oblikuje. S tim uz vezi, u nastavku vam donosimo 5 načina kako da osigurate da uvek imate ”good hair day”, a ovi saveti i proizvodi su vredni investicije!

Evo kako da uvek imate “good hair day”:

#1: Šamponi orijentisani ka rešenjima

Slično kao i kod skincare-a, šampon se bira prema onome što je potrebno vašoj koži glave. Zato je dobro da uložite u kvalitetan šampon, čija je formula orijentisana prema rešenju vašeg problema. To može biti profesionalni salonski šampon (ako želite estetske rezultate), ili medicinski šampon iz apoteke (ukoliko imate probleme sa kožom glave poput pojačanog mašćenja, peruti, opadanja, stanjivanja itd). Posle nekoliko nedelja videćete promenu u kvalitetu kose.

Povezano: Ovih 7 stvari bi trebalo da promenite u rutini za zdravu i lepu kosu za jesen!

"good hair day"

#2: Tretmani za kosu preko noći

Overnight” tretmani nisu više rezervisani samo za kožu, već sa mogu naći i kao haircare prozvodi, nekolicine profesionalnih trendova. Potražite “overnight” kreme ili maske koje se nanose na suvu kosu pre odaska na spavanje, a potom se kosa može umotati u mikrofiber frotir i tako prespavati. Ujutru operite kosu kao i obično i uživajte u svilenoj i mekoj kosi koja traje danima. Na tržištu se mogu naći i overnight kreme za kosu koje se ne ispiraju, a takođe se koriste preko noći. One će vam dati efekat profesionalnog feniranja, jer će kosa biti mekana i odvojena u lepe pramenove.

#3: Kvalitetna ulja za kosu

Ulja za kosu su omiljeni proizvod svake od nas, jer samo par kapi ovih magičnih tečnosti može učiniti da vam kosa zasija. Birajte ulja koja sadrže prirodna biljna ulja i ekstrakte, bez sintetičkih sastojaka ili silikona. Ovakve formule bi trebalo da sadrže i masne kiseline, vitamine i nutrijente za kosu. Kada osetite da su vam krajevi suvi, nanesite 1-2 kapi ulja na suvu kosu, a ulje možete koristiti i tokom noći, kao overnight tretman, pre pranja kose.

#4: Bonding preparati

Tretmani koji koriste “bonding” tehnologiju koja reparira oštećenja su u trendu, već par godina, tako da zaista možemo osetiti beauty benefite moderne tehnolgoije. Ovakvi preparati obnavljaju oštećenja koja uzrokuju hemijski tretmani, bojenje, toplota i stilizovanje kose,  deluju za svega 10-ak minuta. Ako želite “good hair day”, onda uložite u neki kvalitetan bonding preparat.

"good hair day"

#5: Kvalitetne četke za kosu

Iako češljanje osvežava kožu glave i uklanja opale vlasi, većina nas to ne radi pravilno. Češljanje mokre i slabe kose, grubo povlačenje četke i raspetljavanje čvorova – ovo su sve traume kroz koje kosa prolazi svaki put kada je češljate. Zato probajte da uložite u kvalitetne profesionalne četke za kosu, koje će stimulisati cirkulaciju na koži glave, i koje će ujedno biti nežne prema vlasima. Videćete razliku u kvalitetu kose, obećavamo!

Pročitajte još i: 10 načina kako možete koristiti ulje za kosu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!