ZA ČAS POSLA: 3 trendi frizure za kratku kosu

By  |  0 Comments

Kada imate problem sa oblikovanjem kose, a nemate ideju šta da uradite sa kosom ili vas muči dilema „da li zavezati konjski rep ili pustiti kosu“, probajte neku od 3 trendi frizure za kratku kosu koje možete napraviti u rekordno kratkom roku, a celi dan ćete izgledati originalno i uredno.

Ako imate kratku kosu i stalno je nosite na isti način, naša pisana uputstva i video snimci na kraju svakog objašnjenja će vas inspirisati da probate čak 3 načina da osvežite vašu frizuru.

Pravljenje frizura za kratku kosu

Stil 1

Izdvojte deo kose na vrhu glave, pazeći da imate ravne razdeljke sa obe strane. Od kose sa strane oblikujte male repove, ali tako da ih elastičnim gumicama vežete uz samu ivicu razdeljka.

Sa obe strane glave sledite sledeće korake – podelite prvi repić na dva dela pa između njih prebacite drugi repić a pramenove prvog spojite sa trećim repićem i zavežite ih elastičnom gumicom. Potom isti korak uradite sa drugim repićem – podelite ga na dva dela, preko njega prebacite sledeći repić, odnosno spojeni prvi i treći, a pramenove drugog repića spojite sa četrvtim i vežite ih elastičnom gumicom.

Ponavljajte korake dok ne dođete do poslednjeg repića. Krajeve formiranih pletenica od zavezanih repova spojite i vežite elastičnom gumicom na zadnjem delu glave.

Kako bi vaša frizura imala veći volumen, pomoću figara formirajte lokne. Lagano ih raščešljajte prstima pa deo po deo tapirajte.

Delove kose koji vam prekrivaju formirane pletenice zakačite ukosnicama, kao i kosu sa zadnjeg dela glave.

Stil 2

Napravite duboki razdeljak sa strane po vašoj želji. Na strani na kojoj imajte više kose izdvojte pramen kose pa ga podelite na dva dela. Pramenove uvrtite suprotno jedan od drugog, ukrstite ih pa svakom pramenu dodajte po manji pramen kose.

Ponavljajte korake –  uvrtite pramenove suprotno jedan od drugog, ukrstite ih i dodajte im po malo kose sa vrha i iz donjeg dela.

Vežite pramenove elastičnom gumicom, pokupite ostatak kose i vežite ga u niski konjski rep koji biste trebali uvrtiti u punđu i učvrstiti ukosnicama.

Povezano: Frizure za naiskusne – najlakši načini pletenja obične i francuske pletenice!

Stil 3

Izdvojte središnji deo kose na vrhu glave – smernice neka vam budu lukovi obrva. Kosu sa obe strane glave dobro zaližite pa vežite u konjski rep. Na četku nanesite lak za kosu i započnite s ravnanjem kose koju ste vezali u konjski rep. Središnji deo kose natapirajte deo po deo sa obe strane. Preko cele frizure nanesite lak za kosu kako biste je dodatno fiksirali. Ostatak kose izravnajte koristeći peglu za kosu.

Povezano: Najlepša kruna-pletenica ikada za kratku kosu!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!