Da li se ulje za lice nanosi pre ili posle kreme?

ulje za lice

Za neke od nas, ulje za lice deluje kao taboo skin-care proizvod. Realnost je takva, da bi ulja za lice trebalo da postanu deo svačije rutine nege, posebno u hladnijem delu godine, bez obzira na tip kože. Otuda proizilazi i večito pitanje većine žena: kada bi trebalo da nanosim ulje – pre ili posle kreme za lice?

Ulja za lice pružaju koži mladoliki sjaj. Kako vaša koža stari, prirodna proizvodnja masnoće se smanjuje. To znači da, iako ste retko iskusili suvoću kože u prošlosti, sada to može postati problem. Ulja za lice zaista mogu povratiti zreloj koži sjaj, a onoj mlađoj gipkost i hidrataciju.

ulje za lice u nezi kože

Kako se pravilno nanosi ulje za lice?

Ulje za lice se pravilno nanosi kao završni korak nege – nakon čišćenja lica i hidratacije. Može se koristiti ujutru ili uveče. Najpre dobro očistite kožu, nanesite serum i kremu i na samom kraju – utisnite ulje za lice koje će da “zaključa” svu vlagu iz seruma i kreme. Njegovo nanošenje je prilično lako, ali smo za vas napravili kratki vodič iz dva koraka!

Povezano: 4 razloga da koristite arganovo ulje za lice

Korak 1: uzmite vaše ulje i pravilno ga dozirajte

Nanesite 3-4 kapljice ulja za lice na vrhove prstiju. Zapamtite – mala količina je više nego dovoljna. Ako nanesete previše, neće se moći upiti, te ćete izgledati masno!

Korak 2 – nanesite ga na kožu

Obratite pažnju i na način kako ga nanosite na kožu. Prvo, nežno razmažite ulje od nosa pa do ušiju. Potom, razmažite ulje od obrva, pa do linije kose, pokretima naviše, u smeru suprotnom od delovanja gravitacije. Završite tako što ćete naneti ulje i na vrat, u smeru naviše, ka vilici. Umasirajte ga dok se skroz ne upije.

čisto biljno ulje za lice

Kada se pravilno nanosi ulje za lice?

Kada je reč o redosledu skin-care nege, tu važi jedno lako pravilo: proizvodi se nanose u smeru od najlaganijih vodenih tekstura, pa do najgušćih. Ulje za lice je gušće od kreme, stoga se nanosi nakon nje. Ulje za lice možete koristiti i umesto noćne kreme, posebno ako je neko bogatije ulje u pitanju (argan, makadamija, ulje šipka).

Povezano: Skvalan – super lagano ulje za lice koje ne masti kožu!

Ulje za lice u dnevnoj nezi: pre ili posle SPF kreme?

Jedini izuzetak kada je reč o redosledu ulja i kreme jeste kada nanosite zaštitni faktor (nadamo se da to radite tokom cele godine, a ne samo leti!). Naime, svrha SPF kreme je da štiti kožu od dejstva UV zračenja, koji uzrokuju neminovno starenje kože. Zaštita je aktivna samo ako se nalazi kao poslednji sloj na koži (pre šminke), što znači, da se ulje za lice nanosi pre SPF kreme (ako ga koristite u jutarnjoj rutini).

Za masnu i kombinovanu kožu kojoj smeta masnoća predažemo Essentials Čisto biljno ulje jojobe.

Dodatni savet za korišćenje ulja za lice

Ukoliko vam smeta gustina ulja i vreme upijanja, ubrzajte proces tako što ćete ga naneti na vlažno lice. Naprskajte kožu termalnom vodom ili ga ispljuskajte vodom (par kapljica), i potom utrljajte ulje. Ono će se mnogo brže upiti, bez masnog traga!

Odaberite vaše ulje za lice, klikom na Lepotica Web-shop ponudu!

Pročitajte još i: Odaberite pravo ulje za lice za vaš tip kože

error: Content is protected !!