6 dilema kod korišćenja maski za lice – Razrešenih!

maske za lice

Maske za lice su one čarobne kesice i tubice koje nam instant srede stanje kože – daju trenutne rezultate! Volimo da ih koristimo pred neki važan događaj ili onim danima kada ugađamo sebi maksimalno. Biramo ih prema nameni i našem stanju kože, ali često imamo razne dileme oko korišćenja istih. Zato vam otkrivamo 6 najčešćih dilema kod korišćenja maski za lice i pravi odgovor na njih!

Maske za lice – 6 najčešćih dilema

Dilema #1: Da li očistiti lice pre nanošenja maske?

Istina: Da, naravno!

Razmislite – da li biste nanosili kremu za obuću  na blatnjave cipele? Isto kada je reč o koži – kada nanosite masku na neočišćeno lice, sva prljavština, šminka i sebum ostaju “zarobljeni” ispod maske. Na ovaj način ih samo gurate dublje u pore. Plus, sloj prljavštine na koži sprečava potpunu apsorpciju aktivnih sastojaka iz nje. Dakle obavezno je čišćenje kože PRE maske!

Dilema #2: Da li se maska nanosi na suvo ili vlažno lice?

Istina: Zavisi od tipa maske, čitajte instrukcije!

Uvek je najbolje da pročitate instrukcije na pakovanju maske – ako ipak nije izričito navedeno, malo vlage će ipak pomoći. Mnoge maske se mnogo bolje nanose i razmazuju na vlažnom licu. Ovo je posebno korisno za maske koje su namenjene hidrataciji. Ipak, glinene i peel-off maske morate nanositi na skroz suvo lice, kako bi se dobro osušile i odradile svoj posao.

Maske za lice

Dilema #3: Da li ću dobiti bolje rezultate ako duže držim masku?

Istina: Zavisi od tipa maske!

Ovo umnogome zavisi od sastojaka i tipa maske. Glinene, peel-off, gumene maske i kao i one koje sadrže retinol i sastojke protiv akni mogu uzorkovati iritaciju, suvoću ili upalu kože ako stoje predugo. Za sve druge tipove i sastojke u maskama, što je duži kontakt aktivnih sastojaak i kože, bolji efekat će biti.

Kako biste bili sigurni, kada prvi put koristite novu masku, držite je prema uputstvu, a posle možete produžavati držanje dodatnih 15 minuta (samo za hidratantne i kremaste maske bez jakih sastojaka).

Povezano: Maske za lice od gline – Sve što treba da znate

Dilema #4: Da li sme maska da se nanosi na vrat i dekolte?

Istina: Naravno, osim ako imate osetljivu kožu.

Spoljašnji sloj kože vrata i grudi je tanji i ima manje lojnih žlezda od kože lica, tako da burnije reaguje na aktivne sastojke. Zato ako imate osetljivu kožu lica, ne praktikujte ovo, jer ćete najverovatnije odreagovati na tom delu tela. Ali, ako je vaša koža normalna i otprona, zašto da ne počastite vrat i dekolte SPA tretmanom?

maske za lice

Dilema #5: Da li da izbegnem obrve kada nanosim masku?

Istina: Zavisi od tipa maske

Većina maski neće naškoditi vašim obrvama. Ako koristite peel-off maske koje se odlepljuju sa kože, obavezno preskočite deo obrva, jer ćete izbeći rizik da iščupate obrve prilikom skidanja maske.

Dilema #6: Da li glinenu masku nanosite na celo lice?

Istina: Da ako imate masnu kožu, ako nemate – probajte multimasking.

Ako imate više istovremenih problema kože, poput suvoće, bubuljica, bora – multimasking je za vas! Dakle, glinenu masku nanosite na T zonu samo, dok hidratantnu nanesite na obraze. Ako imate bore, na njih nanesite anti-age masku. Smatrajte ovaj tretman koktelom za kožu lica.

Ako imate dilemu koju masku za lice da odaberete za svoj tip kože, predlažemo vam veliki izbor Skinology, MBeauty i Schaebens maski.

Pročitajte još i: Maske za lice u trendu 2018: top 5

error: Content is protected !!