Pravilna nega kose posle keratinskog tretmana izgleda ovako!

keratinski tretman

Došao je taj trenutak – posle odlaganja i premišljanja, konačno ste rešile da svoju kosu poštedite svakodnevnog ispravljanja presom, i odete na keratinski tretman ravnanja kose! Ali, briga ne prestaje tu! Potrebno je da preduzmete posebne mere brige o kosi, kako bi vam efekat keratina trajao što duže. Keratin se postepeno ispira tokom vremena, ali uz pravilnu negu rezultati ovog tretmana mogu trajati do 12 nedelja!

Period pre tretmana

Ako farbate kosu, to bi trebalo da uradite neposredno pre brazilskog ispravljanja kose, što nikako neće oštetiti kosu niti umanjiti efikasnost tretmana. Posle keratina, trebalo bi da sačekate barem 3 nedelje kako biste se ofarbali opet!

Period odmah posle keratinskog tretmana

Kada ste odradili tretman keratinskog ispravljanja kose, izbegavajte da je kvasite prva tri dana. To znači – nema pranja kose, plivanja ili znojenja, a svakako se zaštitite od moguće kiše. Dajte kosi vremena da se stopi sa keratinom.

keratinski tretman

Prvih nekoliko dana posle keratinskog ispravljanja, kosu nosite puštenu, nestilizovanu i nevezanu, jer je keratin još uvek podložan oblikovanju. To znači ako vežete rep, možete završiti sa prelomljenom kosom. Ako ipak morate da je vežete, uradite to 3 dana nakon tretmana i to mekom gumicom, na kratak vremenski period. U tom intervalu ne smete koristiti nikakve proizvode za kosu.

Stilizovanje kose posle keratina

Kosu možete fenirati posle pranja, ali izbegavajte leave-in proizvode poput sprejeva za volumen, pena, i lakova. Keratin će vam dati frizuru koju želite, bez potrebe za stajling proizvodima. Kosu možete isfenirati ili ispraviti peglom kako biste produžili efekat keratinskog tretmana.

Povezano: 5 načina za ispravljanje kose

Kako održavati rezultate keratinskog tretmana?

Dobar savet je da kosu probate da perete što ređe, kako biste produžili efekat keratina u kosi, jer se on vremenom ispira. Nosite kapicu kada plivate, jer visoki nivoi hlora i morske soli skraćuju životni vek keratina u kosi. Takođe, zaštitite kosu šeširom kada je visoko UV zračenje.

keratinski tretman

Šamponi za negu posle keratinskog tretmana

U mesecima posle keratinskog tretmana, koristiite šampone i balzame koji NE SADRŽE natrijum i sulfate. Za maksimalne rezultate, nabavite prirodne šampone bez sulfata, ili one specijalno formulisane za post-keratinsku negu. Ovi šamponi će produžiti efekat trajnosti keratina u vašoj kosi.

Povezano: Šamponi bez sulfata – zašto su tako dobri + predlozi

Mi vam preporučujemo Marrakesh šampon za kosu bez sulfata, na bazi prirodnih ulja, bezbedan za upotrebu na kosi posle keratinskog tretmana ispravljanja!

keratinski tretman

Dubinska nega kose posle keratina

Koristite masku za dubinsku hidrataciju kose bez sulata, barem jednom u 10 dana. Ona će nahraniti kosu i produžiti trajnost vaše ispravljene kose. Kada keratin počne da se ispira iz kose, maska za hidrataciju će sprečiti efekte vlage u kosi, kako bi bila glatka i frizz-free duže vreme.

Naš predlog je Subrina Professional Premium maska, intezivno hidrirajućeg dejstva, na bazi prirodnih ulja i putera, bez sulfata.

Večernja nega kose posle keratina

Spavajte na svilenim jastučnicama tokom noći. Naime, klasične pamučne jastučnice stvaraju trenje i ometaju rad folikula tokom noći, kako se pomeratmo, čineći kosu frizzy. Spavanjem na svili ili satenu, sprečićete trenje kose dok se okrećete. To ujedno znači i dugotrajniji efekat keratina u kosi.

keratinski tretman

Reaplikacija keratinskog tretmana

U proseku, brazilski keratin u kosi traje oko 3 meseca. Posle toga, kosa se vraća u normalno stanje, ali bi trebalo da bude mekša i zdravija, zbog negujućeg svojstva keratina. Kada dejstvo keratina prestane, možete obnoviti tretman ponovo u salonu!

Pročitajte još i: Keratinski tretman – prva pomoć

error: Content is protected !!