SOS Hair: Da li su šampon i regenerator “prestali da rade” za vas?

šampon za kosu

Konačno ste pronašli kombinaciju šampona i regeneratora koji vam daju rezultate koje želite: kosa se ne umasti brzo, imate željeni volumen, mekoću, a kosa prosto klizi kao svila. Ali, posle nekoliko meseci, čini se kao da su ovi proizvodi “prestali da rade”. Neko bi možda rekao i da vam se kosa zasitila proizvoda. Da li je ovo stvarno slučaj? U nastavku otkrivamo sve u vezi ovog beauty problema!

Zašto vam se čini da šampon više ne “radi”?

Uloga šampona je, kao što znate, da čisti kosu, dok je uloga regeneratora da nataloži na dlaku sastojke koji olakšavaju češljanje, raspetljavanje, proužaju mekoću i ishranu dlaci. Ponekada, blagi šamponi, ili oni bez sulfata, sadrže sastojke poput ulja, i drugih negujućih supstanci. Ovi sastojci se nalaze i u regneratoru. Tokom vremena, vaša dlaka se oblaže predeblim slojem masnih supstanci, postaje matirana, lako se mrsi i deluje beživotno.

Razlog je jednostavan: previše “dobrih” sastojaka su “loši” za kosu. Kako se ovi sastojci talože na dlaci sve više i više, negujući materijali iz šampona i regeneratora prestaju da zaglađuju dlaku. Onda svi “neželjeni” efekti postaju vidljdivi.

Povezano: Kako da odaberete pravi šampon prema tipu kose?

pranje kose

Važno je promeniti šampon

Ako vam šampon više ne daje željene rezultate, najverovatnije se promenilo stanje vaše kose i njene potrebe, ili godišnje doba! Ako je vreme vlažnije, sunce jače, a vazduh suvlji – sve ovo će uticati na drugačije potrebe kose.

Vaše zdravstveno stanje ili nivo hormona može takođe diktirati stanje i potrebe kose. Ako primetite ove promene, isprobajte neke nove proizvode nekoliko puta, pa ukoliko vam odgovaraju – jasno je gde je problem nastupio.

Povezano: 8 razloga zašto treba da dodate šampon čistač u rutinu nege

Kako rešiti ovaj problem?

Osim promene šampona, jedan od najboljih načina da kosu “resetujete” jeste da nabavite pročišćavajući šampon (šampon-čistač), prozirne teksture. Neprovidni, sedefasti šampona su obično bogatiji negujućim sastojcima. S druge strane, šamponi bez sulfata rade dobar posao, ali možda je vama baš potreban taj natrijum-sulfat, kako bi osvežio i dubinski oprao naslage sastojaka sa dlake.

Mi vam predlažemo True Keratin Clarifying šampon, na bazi grejpfruta.

šampon čistač

Posle pranja šamponom čistačem, možete preći na vaš regularni šampon. Preporuka je da šampon čistač koristite jednom u 10-15 dana, kako biste sprečili da vam se kosa “zasiti” proizvoda.

Pročitajte još i: 3 iznenađujuća razloga zašto vam se kosa masti

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!