8 razloga zašto treba da dodate šampon-čistač u rutinu nege kose!

šampon-čistač

Svi pričaju o važnosti korišćenja maske za kosu 1-2 puta nedeljno, ali niko ne spominje korišćenje šampona-čistača jedanput nedeljno. Možda mislite da vama nije potreban pročišćavajući šampon, ali ako farbate kosu, koristite maske ili nanosite bilo koji tip styling proizvoda (pa čak i suvi šampon!) – to znači da ste dobar kandidat za ovaj tip šampona! U nastavku saznajte 8 razloga zašto morate imato bočicu šampona-čistača u kupatilu!

Šta radi šampon-čistač?

Ovaj tip šampona lako ćete prepoznati po nazivu “purifying,” “detox” ili deep-cleansing,” a ono što rade je da uklanjaju uporne naslage sa skalpa. To su klizavi silikoni, voskovi, supstance za ishranu kose ili ostaci šampona, balzama i stajling proizvoda (ulja, seruma, suvog šampona, laka, pene itd). Takođe, šamponi-čistači uklanjaju naslage minerala i kamenca iz tvrde vode kojom peremo kosu, a ujedno uklanja i hemikalije iz bazena (ako često plivate).

Klasični šamponi su formulisani da čiste NEŽNO, sa manjim procentom surfaktanata, a većim procentom negujućih sastojaka. Nasuprtom tome, šampon-čistač sadrži manje negujućih, a više pročišćavajućih sastojaka.

šampon-čistač

Ovo su razlozi da koristitite šampon-čistač u nezi kose

#1: Da uklonite naslage proizvoda za kosu

Čak i ako volite vaše regularne proizovde za čišćenje i negu kose, povremeno je potrebno da je operete pročišćavajuim šamponom, kako biste uklonili sve ostatke, posebno silikone, voskove i druge supstance koje se natalože na temenu tokom vremena. Ovo je posebno važno ako vam je dlaka tanka, lako se umasti i oteža.

Naša preporuka je MoroccanOil Clarifyng Shampoo za dubinsko pranje kose.

čistač

#2: Da pripremite kosu za farbanje

Pre nego što odete na farbanje poželjno je da kosu operete šamponom-čistačem, koji će uklonili sve ostatke sa dlake, čineći da se boja primi mnogo bolje. Ovo je najbolje učiniti dva dana pre ternina za farbanje, kako ne biste potpuno uklonili sva prirodna ulja sa temena. Šampon-čistač koristite samo pre farbanja, kako vam ne bi izbledeo boju.

#3: Kao boost volumena za tanku i ravnu kosu

Ako mate tanku dlaku, koja se već sutradan posle pranja umasti, deluje beživotno i mrtvo, ovo je situacija kada vam je potrebno povremeno pranje sa šamponom-čistačem. Zato što je tako lagan i dubinki čisti, zaista pomaže da dobijete voluminoznu frizuru. Samo je dobro nahranite maskom posle.

Povezano: “Double-shampooing” – metoda pranja za svaki tip kose

šampon-čistač

#4: Da očistite teme masnoj kosi koja nije bojena

Ako vas masna beživotna kosa izluđuje, a i dalje se niste ofarbali, već imate prirodnu boju, slobodno uvedite šampon-čistač, jednom do dva puta nedeljno. Možete preskočiti balzam, ili ga naneti na poslednju četvrtinu dužine. Ovo će dosta učiniti da smanjite mašćenje kose.

#5: Kao korak pre maske

Sećate se kako se piling kože važan korak PRE nanošenja maske za lice, kako bi sastojci iz nje bolje delovali? Ista teorija važi i za kosu. Vaša nedeljna hranljiva maska za kosu će mnogo bolje “uraditi” svoj posao, ako se nanese na dubinski očišćenu dlaku, lišenu ostataka proizvoda i masnoće.

Mi vam predlažemo Revlon Eksperience Purity šampon-čistač.

revlon

#6: Da sprečite plavu kosu da požuti

Blajhana plava kosa (ili ona koja ima pramenove) je veoma porozna, što znači da lako upija žute tonove iz okruženja. Da li su to mineralne naslage iz vode, zagađenje iz vazduha, dim cigareta ili stajling proizvodi – isto je. Zato je dobra ideja za plavuše da jednom nedeljno koriste šampon-čistač, uz ljubičasti šampon, ako imaju problem sa žutilom boje.

Povezano: Specijalna nega plave kose – “Ljubičasti” proizvodi protiv žutila kose

šampon-čistač

#7: Da se rešite naslaga kamenca i hlora iz kose

Ako ste čest plivač, ili često perete kosu, onda znajte da naslage minerala iz tvrde vode, kao i hlora iz bazena mogu umrtviti kosu. Osim toga, hlor može svetloj kosi dati blagi zelenkasti ton. Zato jednom nedeljno počastite kosu dubinskim pranjem uz šampon-čistač!

#8: Da restartujete režim nege kada ništa ne fukncioniše

Ako vaša kosa već neko vreme izgleda bezveze, odbija da “sarađuje”, a svaki dan vam je “bad hair day”, onda će pranje šamponom-čistače, učiniti trik! Ukoniće sve naslage proizvoda kojima ste pokušavali da ukrotite kosu, tako da možete krenuti ispočetka sa režimom. Takođe je dobro da kada kosu operete ovim šamponom, da je pustite da se sama osuši, bez ikakvih proizvoda, kako biste sami shvatili koji stil šišanja ili boje biste zaista želeli!

Pročitajte još i: Dubinsko pranje kose

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!