5 prozvoda koje nikada ne treba koristiti na koži lica

nega lica

S obzirom da je vaša koža najveći organ na telu, stalno je izložena mnogim faktorima koji mogu da utiču na njeno zdravlje. Klima, ishrana, hidratacija, životne navike, kao i mnogi kozmetički proizvodi koje koristite, pozitivno ili negativno, a u skladu sa negom koju joj pružate, utiču na stanje vaše kože.

Najosetljiviji delovi kože su koža na licu i vratu. Postoji veliki rizik od pojave nekih problema sa kožom u ovim oblastima, jer smo skloni da apliciramo više proizvoda na njih. Mnogi proizvodi koje koristimo za negu kože lica mogu izazvati lošu reakciju koja će isušiti kožu, dovesti do pojave akni i drugih problema na koži.

U nastavku je 5 proizvoda koje nikada ne treba koristiti na koži lica.

Povezano: Nega kože prema svakom životnom dobu – Tajne i saveti!

Sirće

Mnogi beauty trikovi predlažu da koristite sirće za probleme kao što su akne ili gljivice. Međutim, sirće bi trebali u potpunosti izbegavati. Sirćetna kiselina može dovesti do oštećenja kože, naročito ako imate osetljivu kožu, otvorene rane, posekotine ili opekotine. Takođe, sirće naneto direktno na kožu dodatno je isušuje.

Ako ipak želite da koristite sirće na vašoj koži, preporučujemo razblaživanje sa vodom u jednakim delovima. Primetite li peckanje, najbolje je da odmah prestanete da ga koristite.

Biljno ulje

Istina je da mnogi kozmetički proizvodi za negu kože koriste biljno ulje kao sastojak koji hrani i hidrira kožu. Međutim, biljno maslo je preteško za kožu na licu i vratu jer blokira pore i podstiče pojavu akni.

Ipak, masaža uljem argana je veoma blagotvorna za sve vrste kože, a provereno usporava pojavu znakova starenja, hidrira, regeneriše, deluje antiinflamatorno.

ulje
Za više informacija, kliknite na sliku!

Sprej i šampon

Ukoliko sprej za kosu koristite kao fiksator šminke ili šampon da očistite lice, odmah prestanite! Ovi proizvodi izazivaju iritacije i isušuju kožu jer sadrže velike količine laka i alkohola.

Kreme sa retinolom

Retinol je tajni sastojak mnogih anti-aging seruma i kremica, međutim njegova upotreba se ne preporučuje jer je prejak za kožu – istanjuje je i koža postaje osetljivija. Takođe, kreme sa retinolom mogu da izazovu crvenilo na koži i osip. Ako se ipak odlučite za neku od krema koje ga sadrže – oprezno!

Naša preporuka je Skinology RETINOL krema za lice koja povećava debljinu i čvrstoću kože, izglađuje bore, poboljšava hidrataciju, sprečava pojavu hiperpigmentacije.

krem
Za više informacija, kliknite na sliku!

Vitamin E ulje

Čisti vitamin E je odličan za vaše telo i mnoge kozmetičke kompanije ga koriste u svojim proizvodima. Međutim, trebate izbegavati korišćenje vitamin E ulja direktno na kožu jer to može blokirati pore, uzrokovati izbijanje akni ili još gore otoka ili crvenila.

Povezano: Lepa koža lica sa 20, 30, 40, 50 godina!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!