Make up trikovi: Kako da sakrijete spuštene kapke

By  |  0 Comments

I trepavice i obrve igraju važnu ulogu ako želite da vam oči izgledaju otvorenije, lepše i odmornije, a određeni make up trikovi mogu da pomognu da sakrijete spuštene kapke.

Spušteni kapci (umoran izgled očiju) su uzrokovani smanjenjem elastičnosti i čvrstine kože tokom godina. Ovaj prirodni i genetski poremećaj se može ispraviti pomoću nekoliko hirurških procedura, naročito kada je nekome ugrožen vid. Ipak, žene koje imaju ovu estetsku neprijatnost uglavnom se odlučuju za jeftiniju varijantu – make up trikove.

Postoje brojni make up trikovi koje možete primeniti ukoliko imate izgled umornih očiju. Danas želimo da podelimo sa vama 8 najboljih make up trikova kako da sakrijete spuštene kapke.

Povezano: Šminka za oči sa spuštenim kapcima!

8 make up trikova da se spušteni kapci “probude”

1. Prajmer pre svega

Tajna da vam senka za oči traje duže je podloga za senku ili prajmer jer ako je kapak gomila nabrane kože teško da će senka opstati na njemu. Koristeći malu količinu prajmera sprečićete tamne mrlje od senke na kapcima i kosti obrva.

2. Vodootporni ajlajner i maskara

Žene koje imaju ovaj estetski problem obično s teškoćom apliciraju proizvode kao što su ajlajner i maskara. Kada koristite proizvode koji nisu vodootporni, dešava vam se da šminka spadne svaki put kada trepnete. Zato su vodootporni ajlajner i maskara obavezni te se fokusirajte dobro kada ih aplicirate.

3. Braon tonovi na kapcima

Na gornji/spušteni deo kapaka utrljajte malu količinu mat braon senke za oči. Svetliju boju senke koristite za donji deo kapaka – gde vam kapci počinju. Pratite krivu liniju oka i utrljajte senku da sprečite oštre linije i da uklopite boje.

4. Označite liniju gornjih trepavica

Ovo je jedan od najinteresantnijih make up trikova za skrivanje spuštenih kapaka. Aplicirajte vodootporni ajlajner na gornju liniju trepavica, što bliže oku. Vaše oči će izgledati otvorenije, veće i odmornije.

Povezano: Nanošenje ajlajnera prema obliku očiju!

5. Probajte mačkaste oči

Mačkaste oči će vašim očima priuštiti elegantan i specifičan izgled. Ponekad je teško iscrtati mačkaste oči na spuštenim kapcima, ali svaki naredni put biće lakše. Crnim ili tamnobraon ajlajnerom ili olovkom povucite liniju od jednog do drugog ugla, i malo je izvucite prema gore kod spoljnjeg ugla oka.

6. Maskara, maskara, maskara

Debele, guste i vijugave trepavice igraju ključnu ulogu u stvaranju mlađeg, izražajnijeg izgleda. Primenite nekoliko slojeva maskare, bez grudvica, kako biste stvorili velike oči bez obzira na stanje vaših trepavica. Fokusiraje se na vrhove trepavica, čineći ih oblim i odvažnim.

7. Koristite veštačke trepavice

Ukoliko nemate prirodno duge, guste trepavice, vašu šminku za oči upotpunite veštačkim trepavicama. One su detalj koji će dati sasvim drugu dimenziju vašim očima. Važno je da izaberete one koje idu uz vaše lice i da koristite odgovarajuću dužinu. Zalepite ih preko celog kapka ili samo od centra ka spoljnoj ivici oka.

8. Oblikujte obrve

Obrve bi trebale biti što podignutije kako bi oči izgledale otvorenije te je blago izvijen luk odgovarajući. Oblikujte ih pincetom pa zatim olovkom ili senkom za obrve ukoliko nisu pune. Ispod obrva nanesite belu senku u manjim količinama kako bi oči izgledale otvorenije a kapci delovali viši.

Povezano: Nadogradnja trepavica – Sve što treba da znate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!