Razotkrivamo najčešće make-up mitove i zablude: Da li i vi verujete u njih?

make-up mitovi

Hajde da priznamo: svaka od nas obožava šminku, i dok znamo sve moguće trikove za savršen ajlajner ili smokey eye, vrlo verovatno i dalje verujemo u mitove! Mnoga make-up pravila koja smo čuli od drugarice, mame ili sestre su zapravo, ni manje ni više nego zablude i mitovi! Zato vam u nastavku razotkrivamo najčešće mitove o šminkanju, a sigurni smo da u neke i dalje verujete!

Najčešći make-up mitovi i zablude

Mit #1: Korektor se nanosi PRE pudera

U nekim slučajvima, nanošenje tečnog pudera nakon korektora, može obrisati korektor! Zato je u nekim slučajevima mnogo bolje da nanesete tečni puder prvo, a nakon toga da pogledate lice vrlo dobro: na nekim mestima će vam trebati mnogo manje korektora nego uobičajeno! Takođe, korektor je gušći od pudera, pa će ova druga tehnika izgledati prirodnije!

tečni korektor

Mit #2: Ako imate preko 40, šimer senke nisu za vas

Netačno! Make-up artisti, savetuju da malo šimer senki može izgledati vrlo sexy, čak i na zreloj koži! Birajte šimere poput: zlatnem breskvaste, braon, burgundi. Nanesite mat baznu boju na kapak i potom šimer senku preko. Izblendajte je prema pregibu oka, a ujedno dodajte malo hajlajt senke u unutrašnji ugao oka i ispod obrve!

Mit #3: Maskaru treba da bacite tek kada se zgrudva

Ovo je ne samo netačno, već i opasno po zdravlje! Maskara se menja na svaka 3 meseca, jer je to make-up proizvod s kojim je najlakše da pokupite infekciju oka. Tokom vremena, maskara postaje savršeno tlo za razvoj bakterija, koje lako mogu dospeti u oči. Zato se maskara menja na svaka 3 meseca, čak i ako je tekstura proizvoda u savršenom stanju.

Povezano: 8 trikova sa maskarom koji će vas oduševiti

Mit #4 Prvo olovka za usne, pa posle karmin

Razumemo ideju koja stoji iza svetle nijase korektora: ona je tu da izbalansira tamne podočnjake, ali presvetao korektor može učiniti da oni izgledaju pepeljasto i plavo. Umesto super svetlog korektora, odaberite onaj koji odgovara vašoj boji tena, kako bi se savršeno uklopio u ostatak šminke.

olovka za usne

Mit #5: Korektor treba da bude 2 nijanse svetliji od tena

Ova prakse je zabluda! Nanošenje liplajnera pre karmina bi trebalo da napravi definiciju usana i spreči razlivanje ruža. Ali, nažalost, olovka za usne traje duže od karmina, što znači da nakon što karmin izbledi, vama ostaje tamna linija oko usana. Mnogo bolje je da prvo nanesete karmin, a potom liplajnerom da definišete spoljašnju liniju usana.

Povezano: 5 regija na licu za nanošenje korektora

Mit #6: Nanosite bronzer na celo lice za preplanuli ten

Ovo je tako loša ideja, osim tako ne želite da izgledate kao Barbika koja je zamenila glavu sa drugom tamnijom Barbikom. Nanošenje bronzera na celo lice stvara liniju između lica i vrata, poput narandžaste maske. Za mnogo priordniji ten i sjaj, nanesite bronzer samo na one tačke koji bi sunce prirodno osunčalo, kao što je most nosa, čelo, obrazi i brada.

Mit #7: Šminka nije kompletna bez pudera

Ako vodite računa o koži, sigurno vam ne treba debeli sloj pudera za besprekorni finiš. Zapravo, na taj način će vam šminka izgledati preterano. Umesto teškog pudera, za svaki dan isprobajte toniranu ili BB kremu. Lepa i sjajna koža je imperativ modernog šminkanja.

puder

Pročitajte još i: 10 mitova o nezi kože u koje morate prestati da verujete

error: Content is protected !!