Nega kože prema svakom životnom dobu – Tajne i saveti

By  |  0 Comments

Potrebe vaše kože i njena nega se menjaju, tako da vaš beauty režim mora da održi korak sa vremenom. Otkrivamo vam neke zajedničke starosne specifičnosti, kao i šta bi trebalo da radite svake decenije, tako da čak i kako vreme prolazi, vaše lice izgleda kao lice koje ne stari.

Problemi i nega kože u svim godinama

Sprečite oštećenja od sunca:

Većina žena u svojim 20-im ima prirodno svetliju kožu, ali retko koja zna da je tada pravo vreme da razvije naviku čišćenja, pilingovanja i hidratacije lica i što je najvažnije, da se zaštiti od oštećenja od sunca. Mnogi problemi s kožom bi bili izbegnuti kasnije da ste na vreme počeli da koristite kremu protiv sunca kada ste bili mlađi. Nošenje šešira i naočara za sunce zaštitiće osetljivu kožu kada ste izloženi jakom suncu duži vremenski period.

Kombinacija proizvoda:

Većina žena ima kombinovanu kožu u svojim 20-im, tako da ne možete koristiti jedan proizvod za celo lice. Umesto toga, tretirajte masne delove proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu, benzoil peroksid, hamamelis ili ulje čajevca. Sumporna antimikrobna svojstva mogu zadržati oštećenja kože na odstojanju. Sumpor sprečava razvoj bakterija, otvara pore i odstranjuje mrtve ćelije kože.

Borite se protiv sitnih bora:

Tokom 30ih se počinju pojavljivati ekspresione bore (oko očiju). Počnite obraćati pažnju na proizvode protiv starenja koji će povećati proizvodnju kolagena. Ako već niste počeli da koriste peptidnu kremu za oko očiju, sada je vreme da to uradite. Takođe, dodajte tretman svetlosne terapije kao vaš mesečni deo beauty režima (stimulišu proizvodnju kolagena i elastina, omekšavajući bore i izjednačavajući boju kože tokom vremena).

krema oko ociju

Rešite se mrtvih ćelija kože:

Kada napunite 30, ćelije kože počinju pucketati, a površina vaše kože može početi izgledati suva i oštećena. Tada je piling apsolutno presudan za uklanjanje suvih, mrtvih ćelija kože. Potražite proizvode sa voćnim enzimima, blagim kiselinama (kao što je mlečna kiselina) i glatkim mikro kuglicama. Izbegavajte prirodne pilinge sa košticama ili semenkama koji su grubi i mogu oštetiti kožu.

Smanjite tamne fleke:

Greške od sunčanja koje ste napravili u svojim tinejdžeriskim i 20-im godinama počeće se primećivati tokom vaših 40-ih kao braon pege. Nastavite sa korišćenjem kreme za sunčanje, u suprotnom vaše tamne fleke će se množiti bez dnevnog zaštitnog faktora od sunca. Retinol je jedan od najmoćnijih anti-aging alata na raspolaganju koji povećava promet ćelija, izjednačava ton i teksturu kože i tretira braon pege.

Zatezanje kože:

Pore se mogu uvećavati kako starite, jer koža gubi elastičnost. Za porcelanski i glatki izgled, fokusirajte se na čišćenje pora i zatezanje kože. Nežni piling sa proizvodima za piling koji sadrže mlečnu ili glikolnu kiselinu može ugladiti teksturu kože i pomoći u smanjenju pojave većih pora. Retinoidi će vremenom, takođe, očistiti i suziti pore.

Smanjite bore:

Sećate se onih sitnih bora tokom vaših 30-ih? One su tokom 50-ih diplomirale i stekle status dubokih bora. Potražite serume i kreme sa hijaluronskom kiselinom da zadržite hidrataciju kože i popunite bore. Odlučite se i za neke intenzivnije kozmetičke tretmane, koji će tretirati površinske linije, duboke bore, ožiljke i oštećenja od sunca.

kozmeticki tretman

Pojačajte elastičnost kože:

Menopauza i gubitak estrogena u 50-im dovode do tanjenja vaše kože i degradacije podržavajućeg sloja masnog tkiva, što uzrokuje opuštanje kože. Korišćenje proizvoda sa ekstraktom zelenog čaja tokom menopauze pojačaće elastičnost kože, izjednačiti ton, ublažiti iritaciju i smanjiti crvenilo.

Hidratacija:

Tokom 60-ih koža vam je kao pustinja, suva zbog slabog prometa ćelija i nedostatka estrogena. Suva koža je rezultat mrtvih ćelija kože, zbog čega je bitan redovan piling. Potražite serume sa natrijum hijalouronatom ili hijaluronskom kiselinom da bi vratili hidrataciju ćelija kože i poboljšali njihovo funkcionisanje.

Zatezanje i podizanje kože:

Voz starenja nastavlja dalje, a vaša koža u ovoj deceniji (kraj 60-ih) se suočava sa mnogo sličnih problema kao i tokom 50-ih, samo malo intenzivnije. Tokom rata sa borama koristite proizvode koji sadrže peptide i odlučite se za laserski tretman pogodan za vaš tip kože (npr. Titan laser koji je bezbedan i bezbolan i koristi infracrveno svetlo za zatezanje i dodavanje volumena na kožu, a posebno je dobar za podizanje obrva i očnih kapaka i zatezanje bora na vratu i vilici).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!