Sve što (NE) znate o depilaciji – 9 pravila

depilacija

Osoba koja vas depilira, mašući štapom punim vrućeg voska, može spomenuti da će malo da boli ili će vam reći da ne brinete. Ali, još bolje bi bilo da sa vama podeli sve informacije za nesmetano i glatko odvijanje depilacije.

Šta (ne) znate o depilaciji

Dužina dlačica

Stidne dlačice moraju biti dovoljno duge za tretman s vrućim voskom, ali ako su suviše duge depilacija će se pretvoriti u bolan nered.

Brzina:

Za razliku od tretmana koji želite da traju i traju (masaža i manikir), depilacija je namerno brza procedura. Depilacija, bez obzira na to koliko je osoba koja vas lišava dlačica vešta, nije bezbolna procedura, zato se radi brzo.

Nejednakost:

Ako depilirate veću površinu tela, postoji šansa da svaka dlaka neće biti uklonjena zbog obima dlaka koji treba biti odstranjen. Recite ako vidite propušten deo. Takođe, važno je da budete hidrirani jer to povećava šanse za uspeh depilacije. Kada ste dehidrirani, pore nisu otvorene i dlaka, kada povučete traku sa voskom, neće biti uklonjena iz korena.

Zamena:

U salonu gde radite depilaciju, velike su šanse da su svi estetičari obučeni i iskusni. Ali možete naići i na nekoga ko nema iskustva ili nije ovlašćen da vas depilira. Iako postoje zakoni koji zahtevaju da estetičari imaju dozvolu/licencu, u nekim salonima ćete naići na amatere ili osobe koje nisu obučene za to. Ako osoba koja vas redovno depilira trenutno nije slobodna, pitajte njegovu zamenu koliko dugo radi depilacije voskom, da bi rezultati bili zadovoljavajući.

depilacija hladnim voskom

Čistoća:

Pre depiliranja se istuširajte. Ako ste znojavi, mala je verovatnoća da će se vosak zadržati na koži, tako da će biti potrebno više vremena za depilaciju. Još gore, znoj može podići temperaturu voska i opeći vas.

Zakazivanje:

Pošto se retko ko raduje depilaciji, većina žena želi da zakaže termin između svojih dnevnih obaveza. Međutim, najbolje vreme da zakažete termin je ujutro, popodne, vikendom ili ponedeljkom. Koža vam može pocrveneti i biti osetljiva dan ili dva nakon depilacije bikini zone, pa imajte to u vidu.

[adsense_inserter id=”12825″]

Bol:

Nemojte čekati predugo između zakazivanja termina. Što duže čekate, više ćete dlaka imati, što znači da će vas depilacija boleti više i trajaće duže. Ne zakazujete depiliranje nepostredno pre menstruacije. Tokom ciklusa, bol je veća i rast dlaka ima tendenciju da se poveća.

Odeća:

Depilacija otvara pore i čini površinu osetljivijom nego obično. Nošenje previše uskih pantalona nakon tretmana voskom može uzrokovati osip, zato obucite haljinu, suknju ili komotne široke pantalone u kojima ćete se osećati udobno nakon tretmana. Takođe, nosite udobno donje rublje dok spavate posle depilacije bikini zone.

Krv:

Pošto je svaki folikul dlake povezan sa malim krvnim sudom, možete videti kapljice krvi kada su dlake istrgnute. Veća je verovatnoća da se ovo desi u oblastima gde su pore zgusnute, kao što su pazuh ili oko stidnih usana. Takođe, verovatnije je da krvarite ako ste prvi put došli na depilaciju. Ako dlake nikad nisu odstranjivane pomoću voska, mogu se odupreti čupanju. Da biste to izbegli, blago pilingujte područje pre nego što odete na depilaciju (opustićete dlake iz folikula tako da ih vosak može lakše uhvatiti).

depilacija

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!