10 najboljih trikova i saveta za savršeno BRIJANJE nogu!

brijanje nogu

Ako ste od onih dama koje se ne prepuštaju bolnoj depilaciji ili epilaciji, i godinama ste verne brijanju – otkrivamo vam najbolje savete i trikove kako da brijanje nogu učinite efikasnim, a da vaše noge budu glatke poput satena! Verovatno ste kupile brijač i gel za brijanje, ali imate utisak kao da vaše dlačice izrastu istog dana do večeri. Zato u nastavku pročitajte najbolje tajne i trikove za provereno glatke noge bez dlačica!

Najbolji trikovi za savršeno glatke noge

#1: Nakvasite noge pre brijanja

Suvo brijanje je no-no, ali da li ste znale da ako nakvasite noge ili ih potopite 3 minuta pre brijanja, mnogo ćete ih lakše obrijati? Hidriranje dlačica će olakšati njihovo skraćivanje za čak 60%!, a ujedno će omekšati kožu za još bliže i preciznije brijanje. Zato je najbolje da se obrijete posle tuširanja.

#2: Ne koristite gel za tuširanje

Kako biste napravile penu za brijanje, najverovatnije ćete posegnuti za gelom za tuširanje ili šamponom iz kade – velika greška! Ova sredstva će povećati rizik od crvenila i iritacije kože, a ujedno i otupeti sečivo brijača. Koristite gel ili penu za brijanje, koju možete čak ukrasti od partnera!

Povezano: “Uradi sama” krema za brijanje!

brijanje nogu

#3: Brijanje u smeru rasta dlake

Za najefikasnije i najbliže brijanje, vucite brijač u smeru SUPROTNOM od smera rasta dlake. Kada brijete noge, počnite od članaka i vucite brijač ka kolenu. Ako koristite dobar brijač, ovo neće prouzrokovati iritacije, a uspećete da obrijete dlaku skroz pri površini kože.

#4: Ne pritiskajte brijač

Brijač bi trebalo uz dobru penu ili gel kao podlogu, da klizi preko kože, a ne da ga vučete. Zapamtite da treba da koristite lagani dodir sa malo pritiska. Ako brijač treba da pritiskate ka površini dlake – to je znak da treba da ga zamenite novim.

#5: Redovno menjajte brijač

Tupo sečivo ne samo da povećava trenje na koži, već rizikujete da promašite dlačice. Postoji mnogo foktora koji utiču na brže tupljenje brijača, poput tipa dlake, koji deo tela brijete i kako ga čuvate. Ne postoji određen broj dana nakon kojih treba da promenite brijač, već jednostavno čim osetite da brijač zapinje ili vuče dlačice, promenite ga. Prema ekspertima, to je posle svakih 10 brijanja.

Povezano: 4 razloga zašto treba da češće menjate brijač

brijanje nogu

#6: Brijač sa minimum 4 sečiva

Broj sečiva na brijaču je izuzetano važan za dobar rezultat brijanja. Što manje sečiva poseduje brijač – veći je rizik od posekotina i promašenih mesta. Brijač sa više sečiva ravnomerno raspoređuje pritisak, zato se manje pritiska centrira na samo jednu tačku, što smanjuje rizik od posekotina.

#7: Koristite brijač sa fleksibilnom glavom

Pošto brijete noge, koje su pune zglobova i krivina – jedan od najvažnijih kvaliteta dobrog brijača za noge jeste fleksibilnost njegove glave Kada je reč o delovima novu kao što su članci i kolena, gde je kost bliža koži, potreban vam je brijač koji se pomera sa oblinama vaše kože kao i da klizi preko njih. Fiksirana glava brijača će povećati rizik od posekotina i promašenih mesta.

#8: Savijte kolena dok ih brijete

Kolena su posebno nezgodno mesto za brijanje, i mesto čestih posekotina. Zato donosimo super savet: čučnite ili podignite nogu na ivicu kade (savijte kolena) i tako obrijte dlačice sa ove regije. To će zategnuti kožu dok je brijete, rezultujući perfektno obrijanim kolenima.

Povezano: Ublažite crvenilo i iritaciju posle brijanja nogu – efikasno i brzo!

brijanje nogu

#9: Nega posle brijanja

Ako patite od crvenih tačkica posle brijanja, dobro ispiranje vodom je neophodno posle – a ako možete da podnesete ispiranje hladnom vodom, još bolje! Hladna voda će suziti pore. Najbolje je da ostavite kožu bar 30 minuta da miruje, bez mazanja losiona, kako biste izbegli rizik od upala. Posle brijanja radije birajte kremaste teksture za negu, a ne losione.

Kao idealnu negu posle brijanja ili depilacije, predlažemo vam DepilZone Anti Redness ulje koje ublažava crvenilo i dezinfikuje kožu.

#10: Brijač čuvajte uspravno

Brijač čuvajte u uspravnoj poziciji i na suvom mestu (što znači: ne na kadi), kako bakterije ne bi došle u kontakt sa sečivom i kako ne bi otupelo u vlažnim uslovima. Posle svakog brijanja, dobro isperite brijač i osušite ga na vazduhu. Redovno ispiranje brijača će sprečiti njegovo zagušenje, što znači brijanje bliže koži.

Kao alternativu brijanju, preporučujemo vam Eveline Bio Depil Cream, kremu za depilaciju.

eveline bio depil cream

 

 

error: Content is protected !!