STOP celulitu: Kako održavati rezultate posle maderoterapije tela?

By  |  0 Comments

S dolaskom toplih dana i lagane garderobe, svi počinjemo da razmišljamo o letnjem telu! Posebno posle duge i trome zime – svako od nas ima višak ili bar naznaku celulita, koje želimo da se rešimo. Tu uskaču popularni anticelulit tretmani, a među njima najaktuelniji je MADEROTERAPIJA – masaža drvenim oklagijama, koja otklanja naslage vidljivog celulita. Kako sam tretman nije jeftin, u nastavku vam donosimo kako da što duže održavate njegov efekat glatke kože bez celulita!

Šta je maderoterapija?

Maderoterapija je drevna tehnika manipulacije drvenim oklagijama, koja uz posebnu tehniku uklanja lokalizovane i vidljive masne naslage i višak vode. Sama tehnika dolazi iz Kolumbije, a naziv madero, od španske reči za drvo. Anatomski oblikovane drvene oklagije konturišu telo, a uz određen pritisk razbijaju naslage celulita, koji se potom izbacuje iz organizma, zajedno sa drugim toksinima.

Osim anticelulit efekta, maderoterapija ima niz drugih benefita za celokupno zdravlje: vrši limfnu drenažu, postiče cirkulaciju krvi i deluje opuštajuće na psihičko i fizičko zdravlje.

maderoterapija

Instagram/Printscreen

Ali, potrebna je serija od najmanje 10 tretmana, kako biste imali vidljiv efekat – a to znači da ipak morate izdvojiti veću sumu novca za krajnji rezultat. Zato sigurno želite da ovaj efekat što druže traje – u nastavku vam otkrivamo najbolje savete kako da održite efekat glatke kože bez celulita!

Povezano: Maderoterapija – uklanjanje celulita oklagijama

6 saveta kako da održite rezultate maderoterapija

#1: Pazite šta jedete

Ako je sav celulit otišao, to ne znači da smete da navalite na hamburger i slatkiše! Naprotiv – uz nezdrav stil ishrane, budite sigurni da će se celulit vratiti pre kraja leta! Zdrava ishrana bogata voćem, povrćem, proteinima i zdravim masnoćama će sprečiti povratak celulita. Izbacite iz ishrane polugotovu hranu, punu šećera i masnoća koje vode do akumulacije toksina i masnoća.

#2: Pijte mnogo vode

Voda ispira organizam i uklanja toksine iz tela, koji uzrokuju celulit. Potrudite se da posle maderoterapije, unosite svakog dana između 2 i 2.5 litre vode – to ćete lako postići ako uvek uz sebe imate flašicu od pola litre, koju ćete dopunjavati vodom. Ako vam je ukuso vode dosadio, obogatite ga infuzijom voća i mente.

maderoterapija

#3: Pling od kafe

Kofein iz kafe deluje kao diuretik, tako da će piling od kafe blagotvorno delovati na ispiranje viška vode i sprečiće povratak celulita nakon uspešnog ciklusa maderoterapije. Osim toga, ukloniće mrtve ćelije kože, i zategnuće je. Pomašejta talog od kafe sa malo kokosovog ili maslinovog ulja, kao i malo šećera. Nežno istrljajte delove na kojima vam se inače javlja celulit. Ostavite mešavinu da deluje 10 minuta pre ispiranja.

#4: Suvo četkanje tela

Suvo četkanje tela je tehnika koja stimuliše protok limfe i krvi, a ujedno pomaže proces detoksikacije organizma. Trebaće vam prirodna lufa ili drvena četka od prirodne veprove dlake, kojom ćete nežno četkati celo telo, počevši od stopala, pa naviše. Koristite dugačke, fluide, kružne pokrete, pre tuširanja.

Povezano: Suvo četkanje tela – za zdravlje i lepotu

maderoterapija

#5: Ancelulit proizvodi

Sigurno znate da anticelulit gelovi i kreme neće raditi svoju magiju, ako je vi ne učinite prvo. Posle maderoterapije, ovi proizvodi su idealno rešenje da ODRŽAVATE glatku kožu, kako se celulit ne bi povratio. Odaberite termo ili krio anticelulit gel, koji ćete utrljavati ujutru i uveče u delove tela koji su bili pod celulitom, za najbolji preventivni efekat.

Mi vam predlažemo UCC Anticelulit gel, bez efekat hlađenja ili zagrejavanja, koji će odgovarati svakom tipu kože.

maderoterapija

#6: Pokrenite se

Najvažniji savet za održavanje rezultata maderoterapije (i bilo kog drugog anticelulit tretmana) je – vežbanje! Ono smanjuje masne naslage u telu, koje čini celulit vidljivijim. Odaberite program vežbi koji kombinuje aerobik vežbe i vežbe snage. One će pomoći da istopite masne naslage i definišete mišiće. Telo koje je mišićavo deluje i izlgeda čvrsto i tonirano.

Pročitajte još i: Efikasna anticelulit rutina u 6 lakih koraka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!