Osvežite kožu posle sunca: DIY kućni “ledeni” tretman lica

ledeni tretman lica

Kada nam je potrebno instant osveženje za kožu, nakon celog dana na suncu, treba da pogledamo u frižider! Ne, ne pričamo o tome da stojite ispred frižidera sa otvorenim vratima, već o jednom zabavnom, DIY tretmanu kod kuće – ledenom tretmanu lica! Korišćenje leda u beauty svrhe nije ništa novo, ali ukoliko tom ledu dodate nekoliko korisnih skincare sastojaka – dobićete pravi ledeni tretman lica kod kuće, koji skoro ništa ne košta!

Led kao prijatelj kože

Naš kućni ledeni tretman lica se sastojci od kockica leda u koje smo prethodno dodali prirodne sastojke, koji pročišćavaju i osvežavaju kožu. Naša ledena maska od krastavaca će umiriti kožu i ostaviti je svežom, hidiranom i ohlađenom. A najbolje od svega – ovaj tretman ne košta skoro ništa!

Ledeni tretman lica – Šta vam je potrebno?

  • 1 posuda za led sa kockicama
  • 2 ispasirana krastavca
  • sok od 2 limuna
  • 1 šolja skuvanog zelenog čaja
  • 1/4 šolje meda
kockica leda

Priprema ledenih kockica

1. Pomešajte sva 4 sastojka zajedno u posudi.

2. Nalijte ovu mešavinu u posudu za led, u kockaste pregradice. Stavite posudu u zamrzivač.

3. Kada su se kockice smrzle, izvadite posudu za led iz zamrzivača i ostavite je napolju oko jednog minuta, kako biste ih lako izvukli, a i da ne bi bile prehladne za kožu. Izvadite jednu kockicu, a preostale vratite u zamrzivač za sledeći put.

Povezano: Najbolji prajmer za glatku kožu – kockica leda!

ledeni tretman lica

4. Na prethodno očišćeno lica, trljajte kockicom lednog tretmana, kao i po vratu. Zamislite ovo kao ledenu masažu lica. Izbegavajte okoloočnu regiju. Ostavite da sloj na licu stoji oko 7-10 minuta.

5. Kako biste uklonili tečnost od tretmana sa lica, umijte se ili natopite peškirić vrućom vodom i obrišite sve sa lica.

6. Nanesite vaš omiljeni serum i kremu! Ledeni tretman je sada gotov.

Pročitajte još i: Tajna Merilin Monro – kozmetički led za zdrav i svež izgled

error: Content is protected !!