5 načina kako da vaša boja kose izgleda “skupo”

Verovatno ste viđali izraze poput “expensive blonde” ili “expensive brunette” na društvenim mrežama, poslednjih par meseci. Ovaj trend “skupog” izgleda koje za kosu ne jenjava, ali to ne znači da morate potrošiti čitavo bogatstvo na farbu za kosu! “Expensive” boja zapravo znači da izgleda sjajno, bogato, negovano, multi-tonalno i dobro izblendano. Umesto da se fokusirate na samo jednu boju, ovaj trend se odnosi na unapređivanje postojeće boje koju već imate, bilo da je plava, smeđa ili bilo koja druga između!

Postignite “skup” izgled vaše boje uz ove savete

#1: Sarađujte sa koloristom

Ono što razlikuje “skupu” boju kose od ostalih trendova jeste punoća, raskoš i dimenzija, uz prirodan i “low-maintenance” način održavanja. Ovo se postiže kombinacijom svetlih i tamnih pramenova, balajaža i kolorizacije slobodnom rukom. Kako biste postigli najbolje rezultate, razgovarajte sa vašim koloristom i ponesite fotografije, kako biste mu dali ideju šta tačno želite. Uvek porazgovarajte  o tome koliko često morate dolaziti na farbanje.

#2: Pređite na color-safe šampone i balzame

Kako vaša kosa ne bi postala beživotna i matirana, važno je da koristite posebne, color-safe šampone koji će učiniti da vam kosa bude sjajna, intenzivna i blistava koliko god je to moguće. Ovi šamponi takođe ne skidaju boju sa dlake, a često sadrže infuziju ulja i antioksidanata, koji će sprečiti izbleđivanje boje.

Povezano: 4 razloga zašto vam je potreban color-safe šampon ako farbate kosu

#3: Redovno radite prelive

Kako biste produžili efekat “skupe” boje, važno je da redovno radite prelive, bilo u salonu ili kod kuće. Ovi tretmani za toniranje boje će povećati sjaj vaše kose, korigovati izbledele tonove i ostaviti kosu blistavom i mekom.

#4: Koristite suve šampone u boji

Veliki broj suvih šampona može ostaviti beli i praškasti trag, a ako niste pažljive, ovaj prah se taloži, i može kosu učiniti prašnjavom ili beživotnom. Zato potražite suve šampone za brinete ili crnke, ako imate tamnu kosu, jer će upiti višak masnoće i nečistoće, uz pigment koji neće kosu učiniti sivom i mrtvom.

Mi vam predlažemo MoroccanOil DRY SHAMPOO Dark Tones.

#5: Ubacite kvalitetnu masku za kosu u rutinu

Iako je ovaj trend mnogo lakši za održavanje od tradicionalnog blanša, promena boje znači da kosi morate pružiti još više “ljubavi”. Tu uskače maska za kosu – kvalitetna, profesionalna maska, sa uljanim sastojcima, koja će obnoviti, hidrirati i negovati kosu, bez otežavanja. Barem jednom u 15 dana uradite tretman dubinske hidratacije kose.

Mi vam predlažemo Revlon Professional PRO YOU Color masku za kosu.

Pročitajte još i: 6 trikova da vaša kosa izgleda skupo

error: Content is protected !!