6 trikova kako da vaša kosa izgleda skupo!

skupocena kosa

Postoji ta jedna rečenica koju često možete čuti u bekstejdžu modnih revija: “želimo da kosa izgleda skupoceno”. Nije važno da li ćete nositi konjski rep, puštenu kosu, talase ili elegantnu punđu – postoji to nešto što čini da frizura izgleda kao da je tek izašla iz  salona. Zato vam u nastavku donosimo proverene savete hair stilista kako da vam frizura izgleda kao milion dolara, iako ste je same napravile u svom kupatilu.

Učinite vašu kosu “skupom” – uz ove savete!

Savet #1: Neka se kosa sija

Iako nekada šminka, cipele ili tašna mogu biti previše sjajne – to nije slučaj sa kosom! Sjajna kosa, koja reflektuje svetlost izgleda zdravo i negovano, toliko da deluje skoro mokro. Profesionalni “glossing” tretman u salonu je siguran trik da postignete svetlucanje površine kose, a kod kuće vam predlažemo sprej za sjaj kose u kombinaciji sa uljanim tretmanima, kao i češljanje kose četkom sa prirodnim čekinjama.

Savet #2: Romantične mašne u kosi

Sa samo jednom jednostavnom crnom mašnom u kosi, dobićete gomilu komplimenata, a podići ćete frizuru na skupocen nivo. Ukrasite jednostavan konjski rep ili ležernu punđu tračicom u boji, koju ćete vezati u mašnu. Ovaj sitni detalj zaista daje svakoj frizuru skupocenu, editorial notu.

View this post on Instagram

A post shared by Grazia UK (@graziauk)

Savet #3: Razdeljak na sredini

Čist, oštar razdeljak na sredini glave, odiše luksuzom. Deluje kao da se izašli sa revije Valentina ili Bottega Venete. Kako biste dobili savršeno preciznu liniju na sredini glave, koristite oštar tanak češalj, sa gusto zbijenim zupcima. Neka ostatak kose pada slobodno i glatko, poput vajba Calvin-a Klein-a iz ’70-ih godina.

Savet #4: Frizure pozicionirajte nisko

Za koju god DIY frizuru da se odlučite (messy punđa, kompleksna pletenica, ili jednostavan konjski rep) – napravite je što niže, u korenu vrata. Nemojte je samo napravite previše ležerno, niti opušteno – neka se vidi vaša namera. Nisko pozicionirane frizure prosto asociraju na editorijalne frizure!

Povezano: Top 6 hair styling tajni iz frizerskih salona

Savet #5: Redovno farbajte koren

Mnoge poznate ličnosti su se nedavno pridružile klubu platinastih plavuša. Jedan od razloga je što ova boja izgleda “skupoceno” – jer najčešće to i jeste. Ipak, ako ste farbana plavuša (ili se farbate u bilo koju drugu nijansu) – ne dozvolite da vam se vidi izrastak u korenu! Redovno održavajte plavu nijansu ljubičastim šamponom ili maskom, jer ovi proizvodi vraćaju hladan, otmen ton plave kose. Redovno farbajte koren, kako se ne bi video taman izrastak. Na ovaj način će plava kosa delovati skupoceno i negovano!

Naša preporuka je Subrina Professional SILVER šampon i SILVER maska za plavu kosu.

Savet #6: Redovno skraćujte krajeve

Ništa ne govori o “skupocenosti” kose kao dobro ošišana kosa! Ne dozvolite da prođe 3, 4 ili 5 meseci između dve posete frizeru! Oštećeni, ispucali i beživotni krajevi deluju neuredno i nezdravo, i vizuelno mogu umanjiti kvalitet vaše frizure. Zato redovno skraćujte krajeve kod frizera, na svakih 5-8 nedelja, posebno ako se farbate i kosu tretirate toplotnim uređajima.

Pročitajte još i: 5 grešaka u kućnoj nezi koje vas koštaju sjaja kose

error: Content is protected !!