Super trikovi za šiške – Kako da uvek sjajno izgledaju

trikovi za šiške

Da se ne biste pokajali što ste ih ošišali, u današnjem tekstu vas savetujemo kako da se sami brinete o šiškama.

Frizure sa šiškama su efektne i ističu vaš izgled. Pristaju svima, a nose se različito ošišane. Otkrivamo vam super trikove kako bismo vam pomogli da oblikujete šiške prema vašim željama.

Operite samo šiške

Kada ne stignete da operete kosu, ne znači da iz kuće morate izaći bez frizure. Operite samo šiške i deo kose uz čelo i slepoočnice. Nanesite na šiške sprej za volumen, isfenirajte ih na brzaka, a ostatak kose zavežite u konjski rep ili u pletenicu. Najbolje je da ovaj trik primenjujete svaki dan kako bi uvek izgledale sveže.

Pronađite šiške za vaš oblik lica

Uz okrugli oblik lica najbolje pristaju deblje šiške pravo ispod očiju. Izduženo lice voli šiške sa razdeljkom u formi slova A na sredini čela. Imate li četvrtasto lice, odlučite se za višeslojne, guste šiške koje se završavaju na sredini obrva. Ako je vaše lice ovalnog oblika, odgovaraju vam šiške različitih dužina, gustoće i oblika. Srcoliko lice traži slojevite proređene šiške sklonjene u stranu ili na središnjem delu čela. Šiške se mogu prilagoditi svakom obliku lica zato je bitno da razgovarate sa vašim frizerom o stilu koji najviše pristaje celokupnoj fizionomiji vašeg lica.

Šiške su ponovo IN
Pogledajte i koje su šiške ponovo IN!

Redovno skraćujte šiške

Odlučite li se da nosite šiške, svi će vas upozoravati da ih morate redovno skraćivati, kako ne bi izgubile formu i padale vam u oči, i to na svake 2 do 3 nedelje. Nemojte to činiti sami, frizersko iskustvo je nezamenljivo, a mnogi frizerski saloni nude besplatno skraćivanje šiški u cilju zadržavanja svojih klijenata. Proverite sa vašim frizerom da li možete dolaziti na uređivanje, skraćivanje i proređivanje šiški između redovnog šišanja.

Suvi šampon za slepljene šiške

Šampona za suvo pranje obećava kosu koja izgleda sveže oprano, ali bez pranja. Poprskajte manju količinu ispod šiški, u koren kose – u kratkim mlazovima s udaljenosti od 20 cm, kako biste izvukli višak masnoće, kao i ostatke proizvoda za oblikovanje iz vlasi i dali im volumen i postojanost. Na ovaj način ćete i izbeći znojenje tokom dana.

Povezano: Šiške – ultimativni trend sezone (3 predloga)!

error: Content is protected !!