Želite da vam kosa bude gusta? Otkrivamo vam 4 načina!

By  |  0 Comments

Kada genetika nije naklonjena prema vama, tajna guste kose leži u ovim trikovima.

Tanka i beživotna kosa je posledica stresa, nepravilne ishrane, neadekvatnih proizvoda za negu kose… Zato vam u nastavku današnjeg teksta otkrivamo 4 načina da pomognete sebi da imate kosu punu volumena.

Kako do guste kose?

Pametno stilizovanje kose

Pažljivo birajte proizvode za stilizovanje kose. Prvi korak do guste kose je da se trudite da ovi preparati budu bez ulja – želite da povećate volumen a ne da zagladite kosu. Birajte proizvode koji sadrže polimere, koji kosu jačaju i daju joj volumen, koji se lako ispiraju.

Potražite ove sastojke

Proizvodi sa ekstraktom peršuna povećavaju protok krvi do glave i stimulišu rast kose. Takođe, biotin, laneno ulje i vitamin B su sastojci koje treba da sadrže proizvodi koje koristite za negu kose, a koji će učiniti vašu kosu bujnijom i jačom.

stressed-interior-designer.jpg

Pogledajte i: Hronični stres – 10 suptilnih znakova!

Bez stresa

Povećan nivo hormona stresa, tokom dešavanja kao što su na primer porođaj, bolest ili dijeta, može da izazove gubitak kose. Tokom ovih životnih situacija remeti se fiziološki balans vašeg organizma što vrlo često za posledicu može da izazove opadanje kose. Otkrijte uzrok vašeg stresa i reagujte ako želite da vam kosa bude gusta.

Nega temena glave

Preduslov guste kose je i održavanje čistoće temena glave. Perut i masne naslege se moraju redovno odstranjivati kako bi se sačuvala čistoća kose i kože na glavi. Jednom mesečno se preporučuje nanošenje proteinske maske koja, pored što čisti kosu i kožu temena glave, pospešuje i rast kose.

Povezano: Maska od ruzmarina: Sprečite opadanje kose!

A ako zelite brze resenje: BOOM BOOST

losion za volumen iz korena

*klik za info

Boom Boost je losion za veći volumen kose koji deluje već u korenu. Omogućava dugu postojanost bujnosti kose. Za sve tipove kose, posebno za tanku kosu bez volumena i vitalnosti.

Upotreba:

Razdelite kosu na segmente i sprej raspršite po korenu. Vrhovima prstiju umasirajte losion i osušite kosu fenom.
Proizvod najbolje deluje na peškirom osušenoj kosi. Za osveženje frizure sprej možete upotrebiti i između pranja kose.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!