Maska od ruzmarina: Sprečite opadanje kose

Maska od ruzmarina

Bez obzira na dostupnost kozmetičkih preparata, češće se okrećemo prirodnim opcijama za negu kose. Maska od ruzmarina je jedna od opcija koja se koristi protiv opadanja ili ubrzanog stanjivanje kose.

Opadanje kose najčešće je povezano sa izmenom godišnjih doba – najčešće tokom proletnjih i jesenjih meseci, ali ne biste trebali zanemariti ni hormonske poremećaje, nekvalitetnu ishranu, kao ni stresne situacije koje utiču na rast vlasi. Ipak, proređivanje kose može nastati i zbog češljanja mokre kose, čestog feniranja ili ispravljanja kose te nošenja čvrstih frizura poput konjskog repa.

Maska od ruzmarina je efikasno sredstvo koje čini čuda, a odgovara svim tipovima kose. Pored toga što ruzmarin može da se koristi u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast, u kombinaciji sa timijanom dobar je i u borbi protiv peruti, a može i da odloži pojavu prvih sedih dlaka.

Kako se priprema i primenjuje maska od ruzmarina?

U veću staklenu posudu, pomešajte 1 kašiku suvog ili nekoliko grančica svežeg ruzmarina sa 1 kašikom suvog ili svežeg timijana. Prelijte pomešane začinske biljke sa 2 šolje vruće vode. Ostavite da odstoji oko 1 sat, a zatim sve to lepo procedite. Nakon što ste šamponom oprali kosu, proceđenu smešu utrljajte u vlažnu kosu i u teme glave. Nemojte da ispirate, a kosu osušite bez upotrebe fena i jakih izvora toplote. Ponavljajte postupak prilikom svakog pranja kose, najmanje mesec dana kako biste primetili rezultate.

Povezano: Zdrava i baršunasta kosa: Šampon i maska protiv opadanja kose!

beautiful-hair.jpg

SAZNAJTE KAKO!

error: Content is protected !!