5 stvari koje ne bi trebalo da radite nakon tretmana lica

tretman lica

S obzirom da je naša koža svakodnevno izložena spoljašnjim i unutrašnjim uticajima, trebalo bi da je bar jednom mesečno dubinski očistimo putem tretmana lica. Kada nam kozmetičar ukloni sloj mrtvih ćelija i nagomilane nečistoće u porama, ali i pospeši proizvodnju kolagena i elastina masažom, trebalo bi da pazimo da ne radimo ovih 5 stvari nakon tretmana lica.

Iako bi svaki kozmetičar, kojem je zadovoljna mušterija na prvom mestu, trebao da kaže kako se održava koža lica nakon tretmana lica, neki to ne rade. Kako ne biste poništiti efekte dubinskog čišćenja lica, pročitajte kojih 5 stvari ne biste trebali raditi nakon tretmana lica.

Šta treba da izbegavate nakon tretmana lica?

Ne dirajte lice

Nakon tretmana lica, vaša koža je jako osetljiva te biste trebali da se suzdržite, bez obzira na iskušenje, od istiskanja bubuljica. Vaš kozmetičar nije uklonio te dosadne i oku ružne bele ili crne „kratere“ jer je svestan potencijalnih iritacija ili fleka koje ostavljaju ožiljci od akni kada se tretiraju agresivno.

Ne idite u teretanu

Ako niste imali priliku da, pre odlaska na tretman lica, odete u teretanu, sačekajte bar jedan dan do sledećeg vežbanja, odnosno dajte vašoj koži lica dovoljno vremena da zaraste. Iscrpno vežbanje dovodi do rasta temperature tela i znojenja što može iritirati vašu sveže pilingovanu kožu.

spa tretman za lice
Pogledajte i: Priredite sebi BRZ i kvalitetan SPA tretman lica kod kuće!

Ne idite u saunu

Ako ste iskoristili vikend za odlazak u spa centar, možda poželite da se nakon tretmana lica opustite u sauni. To vam nije pametna relaksirajuća opcija jer je vaša koža već bila uparena do maksima tokom tretmana lica te dodatno izlaganje visokoj temperaturi može dovesti do pucanja kapilara.

Ne preterujte sa šminkom

Nakon tretmana lica, crvenilo je uobičajena nuspojava, te biste mogli biti u iskušenju da prekrijete tu neugodnost šminkom. Ali s obzirom da su vam pore otvorenije nego inače, što ih čini podložnim stvaranju bakterija, odmorite bar do sledećeg dana sa apliciranjem makeup proizvoda.

Ne sunčajte se

Osetljivost kože nakon tretmana lica neće vam pričiniti zadovoljsto ako odlučite da direktno odete na plažu ili u solarijum iz spa centra ili salona lepote. Nakon tretmana za lice koža je ranjivija nego inače te joj sunčevi zraci štete više. Čak i kada prvi sledeći put nakon tretmana lica odlučite da odete na sunčanje, sakrijte lice ispod platnenog šešira i obavezno primenite kremu za sunčanje sa SPF 30+.

Povezano: Bliži se leto: Istine i zablude o kremama za sunčanje!

error: Content is protected !!