3 načina da koristite šampon za suvo pranje

šampon za suvo pranje

Žene koje izbegavaju svakodnevno pranje kose, odnosno kojima se kosa brzo masti, da bi održale svežinu i bujnost frizure, koriste šampon za suvo pranje kose. Ipak, šampon za suvo pranje, pored ove dve veoma bitne primene – apsorpcija viška sebuma, koji se prirodno stvara na koži temena glave, i brzo vraćanje volumena, ako niste znali, možete koristiti i na ova tri veoma zanimljiva načina.

Šta sve može šampon za suvo pranje kose?

Sprečava klizanje ukosnica iz frizure

Šampon za suvo pranje je ključ uspeha mnogih frizura koje zahtevaju upotrebu ukosnica. Sigurno ne želite da koristite tonu ukosnica kada pravite frizuru za neku posebnu priliku jer će ukosnice (provereno) nakon nekog vremena, bez obzira na trud i profesionalnost vašeg frizera, kao i bez obzira koliko ste laka za kosu stavili kako biste fiksirali frizuru, početi da klize. Ali ako nanesete šampon za suvo pranje na ukosnice koje ćete koristiti za pravljenje svečane frizure, povećaćete moć učvršćivanja ove beauty alatke, posebno ako još ukrstite dve ukosnice.

maxresdefault
Pogledajte i: 11 iznenađujuće lakih frizura sa ukosnicama za kratku kosu!

Upija znoj

S obzirom da je odličan upijač, pored masnoće, šampon za suvo pranje možete koristiti i za apsorpciju znoja, posebno kada nakon treninga nemate vremena za tuširaje. Pre treninga, nanesite šampon za suvo pranje na koren kose i raščešljate kako bi se ravnomerno rasporedio. U ovom slučaju, šampon za suvo pranje je zamena za traku za kosu jer vas lišava kapljanja znoja dok radite iscrpan trening.

Čini lokne postojanim

Lak za kosu (koji sadrži alkohol) pripada prošlosti od kad postoji šampon za suvo pranje, posebno kada je uvijanje kose u pitanju. Ako nanesete šampon za suvo pranje pre i posle pravljenja lokni u kosi, budite sigurni da ćete usporiti njihovo opuštanje i lepljenje. Tajna je u skrobu koji se nalazi u šamponu za suvo pranje, a koji nakon pravilne primene – nanesete šampon za suvo pranje na koren, češljanjem ga ravnomerno rasporedite i na celu dužinu kose te uvijete kosu – apsorbuje masnoću iz kose i olakšava pravljenje i oblikovanje lokni. Kada završite sa uvijanjem kose, obavezno još jednom poprskajte šampon za suvo pranje kako biste fiksirali frizuru.

Povezano: Uvijate kosu a lokne vam nisu postojane? Ovo su razlozi!

———————————————————–

Naš predlog šampona za suvo pranje kose je Subrina Professional Dry Shampoo sa KERATINOM

Suvi šampon sa keratinom idealan je za korišćenje između dva pranja kose. Apsorbuje višak vlage, čini kosu na izgled i dodir čistom, pruža dodatni volumen, dok keratin dodatno jača kosu.

phi sampon za suvo pranje kose

Ostale proizvode za negu i oblikovanje kose možete pogledati OVDE.

error: Content is protected !!