7 najvećih hair trendova za 2022. godinu – frizure i aksesoari

hair trendovi
Instagram/Printscreen

“Nova godina, nova ja” – tako ide izreka. Nova godina je idealno vreme da osvežite look, tako što ćete promeniti frizuru ili boju. To ne mora biti ekstremna promena, već svega par styling trikova mogu učiniti da se osećate kao potpuno nova osoba. U nastavku pročitajte predviđanja za najbolje hair trendove u 2022!

Najpopularniji stilovi kose za 2022.

#1: Dobro ošišana kosa

Početna tačna za sve frizure jeste vrhunski ošišana kosa. Čak i ako se šišate 2 puta godišnje, vešt frizer vas mora odlično ošišati i kreirait moderan oblik, kako biste same mogle da stilizujete kosu. Bilo da se šišate na paž, stepenove, ravno ili asimetrično, dobro ošišana kosa vam daje strukturu i arhitekturu da uradite šta želite sa kosom. Osim toga, kao rezultat pandemije, klijenti frizerskih salona sada ostavljaju mnogo više vremena između termina za šišanje, šti znači da frizura mora biti strukturalnija i oštrija, kako bi dobro izgledala što duže. Teksturisane i “chopped” ošišane frizure imaju kraći vek. Zdrava kosa je stil godine!

#2: Paž je tu da ostane

Bez sumnje, frizura 2021. godine – paž ne ide nikuda ni ove, 2022. godine. Frizeri tvrde kako nisu videli nikada ovoliko zahteva za paž frizurom. Alexa-style paž (onaj klasični) je pri vrhu zahteva, ali klijenti traže i mnoge druge varijacije na temu – razne promene u dužini, obliku, volumenu i stajlingu. Za one koji koji su spremni da prihvate promenu u dužini kose, birajte meku liniju do vilične kosti, jer ovo daje nonšalantni stil. Ako želite moderniju verziju, spustite dužinu boba do početka ramena.

Povezano: 6 lakih načina da modernizujete paž frizuru

View this post on Instagram

A post shared by Taylor LaShae (@taylorlashae)

#3: Box pletenice bez čvorova

Zanimljivi razdeljci i paterni su uvek bili popularni u afričkoj kulturi. Detaljne “cornrow” pletenice će biti popularne u novoj godini, kao i box pletenice bez čvorova u različitim veličinama i bojama. One su sve što želite od jedne frizure. Ne samo što izgledaju cool, već su višenamenske i laskaju svakoj kosi.

#4: Blistava blow-dry kosa

Dosta dugo je modni svet favorizovao frizure koje na oko deluju nedovršeno, low-maintenance i kao da se nismo ni trudili. Ipak, mnogi frizeri predviđaju povratak old-school blow-dry kose, i rafinisnog pristupa frizuri. Kosa puna volumena, sjaja i glamuroznog efekta je sve ono što ćemo želeti u 2022. Isfenirana kosa, poput one iz ’90-ih koja deluje ispolirano i luxe, biće hajlajt ove godine. Zato nabavite profesionalni fen i kvalitetnu okruglu četku.

#5: Skupoceni finiš frizure

Čak i ako niste u iskušenju da isprobate blistavu blow-dry frizuru, jedan način da priglite luxe trend je ispolirani finiš vaše kose, bez obzira na frizuru. Dakle, odaberite kvalitetan styling preparat, koji kosi daje sjaj i blago učvršićivanje, jer ćete tako dobii taj skupoceni holivudski “hair pin-up” izgled.

Mi vam predlažemo Subrina Professional SHINE sprej za sjaj kose!

#6: Aksesoari za kosu

Sigurno ste primetili ogromne mašne koje su predstavljene kao hair aksesoar na Chanel reviji Metiers D’Art 2021. Ovo je znak dominacije hair aksesoara u novoj godini! Frizeri predviđaju da će trake za kosu, mašne, šalevi i šnale biti u fokusu 2022. godine. Bez obzira na koju se frizuru odlučite, ukrasi za kosu su uvek IN.

#7: Kosa spremna za šišanje

Ove godine, frizure će dobiti taj “70s vibe” shaggy, choppy šiške i divlje kovrdže su sve popularnije, kako godina polako odmiče. Ovaj rock’n’roll vajb ne ide nigde, a ide ruku pod ruku sa pokretom prihvatanja sopstvene teksture kose i kovrdža. Ove kose izgledaju kao da su spremne za šišanje, ali zapravo je to njihov stil. Neka vaši prirodni talasi i kovrdže budu divlji u 2022!

Pročitajte još i: 9 novogodišnjih hair odluka za nikad lepšu kosu u 2022.

error: Content is protected !!