9 novogodišnjih hair odluka za nikad lepšu kosu u 2022!

Sam kraj godine je najbolje vreme da porazmislite o svojim trenutnim beauty navikama i ciljevima, posebno kada je reč o kosi. Novogodišnje odluke su odličan način da započnete godinu na svež način i da date sebi vremena da kreirate nove navike, koje će vas baciti na produktivan put za novu godinu. Ove promene bi trebalo da postanu deo vaše nedeljne rutine – poput onoga koliko vode pijete, da li idete u teretanu. Samo, sada govorimo o kosi! Ove male, sitne promene će osigurati da u 2022. godini imate najlepšu kosu ikada! Nova godina – nova kosa, zašto da ne?

Ove #hair odluke možete doneti i vi!

Odluka #1: Priuštite sebi nedeljne tretmane

Iako ove godine, verovatno niste imali dovoljno vremena da se posvetite kosi, neka početak sledeće godine bude i novo poglavlje za vašu negu kose. Jednom nedeljno, priuštite sebi tretman dubinske hidratacije, kako biste osigurali zdravu i jaku kosu, koja se sija i dubinski je hidrirana. U vašu standardnu masku za kosu ubacite jednu kašiku uljanog miksa (kokosovo, jojobino i maslinovo ulje), kako biste pojačali efekat vaše maske.

Odluka #2: Konzumirajte namirnice koje su dobre za kosu

Sjajna i zdrava kosa počinje iznutra – a to znači da se konačno fokusirate na ishranu. Pošto je kosa izgrađena od proteina, važno je da se fokusirate na ishranu bogatu proteinima i gvožđem, poput ribe, jaja, mesa i orašastih plodova. Ovo se odnosi i na namirnice bogate vitaminima, poput šargarepe, budeve i slatkog krompira (koji sadrže vitamin A), dok brokoli, jagode i pomorandže imaju zalihe vitamina C.

Odluka #3: Smanjite toplotno stilizovanje kose

Neka 2022. godina bude godina kada ćete smanjiti izlaganje kose toploti. Postoji toliko načina da kreirate lokne bez toplote, samo je pitanje šta vama najviše odgovara. Prigrlite prirodnu teksturu vaše kose i pustite je da diše. Ako smatrate da prestanak toplotnog stilizovanja nije moguć – probajte ga kao izazov od 7 dana!

Odluka #4: Promenite frizuru

Ako ste neko ko prihvata “nova godina-nova ja” mentalitet, zašto ne isprobate novu frizuru, kada je reč o svežoj perspektivi? Ovo je najbolji period da menjate nešto na kosi – bez obzira da li je to stil šišanja, dužina ili čak nova boja.

Odluka #5: Probajte prirodne proizvode

Da li zaista poznajete sve kozmetičke sastojke vaših proizvoda koje koristite kada perete i negujete kosu? Nema boljeg perioda da reevaluirate novu godinu nego da pređete na prirodne preparate koji sadrže prirodne sastojke za negu kosu, poput arganovo ulja, ulja lana, jojobe, biljnih putera itd. Osim toga, možete početi i sa mućkanjem DIY preparata za kosu – naš portal je pun prirodnih recepata za negu kose.

Odluka #6: Zakažite redovne posete salonu

Razumemo da ste bili zauzeti ove godine, ali od sledeće, mogli biste da se više posvetite profesionalnoj nezi kose i redovnom šišanju i farbanju od strane profesionalca. Pored prve posete salonu u novoj godini, važno je da unapred zakažete termine redovnog  skraćivanja krajeva ili farbanja korena, kako biste predupredili da vam kosa ni u jednom trenutku izgleda loše. Zato je korisno da već unapred zakažete termine na svakih 6-8 nedelja za skraćivanje krajeva, i jednom mesečno za farbanje korena.

Odluka #7: Proredite pranje kose

Pritom ne mislimo da zapustite osnovnu higijenu, nego prosto da ne perete kosu svakog ili svakog drugog dana, pošto to nikako nije zdravo za dlaku. Za kosu je mnogo zdravije da je perete 2 puta nedeljno maksimalno, jer previše čistača u šamponima isušuju dlaku i lišava skalp preko potrebnih ulja. Drugi ili treći dan od pranja kose možete naneti suvi šampon ili se odlučiti na neku od frizura koje čine da kosa deluje sveže i čisto.

Odluka #8: Koristite sprej za termičku zaštitu kose

Neka jedna od novogodišnjih hair odluka u 2022. bude i ta da da ćete kosu redovno štiti od toplote styling uređaja (pritom, mislimo i na fen za kosu!). Već početkom godine nabavite zaštitni sprej koji ćete nanositi pre svakog feniranja, peglanja ili uvijanja kose. Na taj način ste već učinili veliki korak napred za zdravu i sjajnu kosu tokom cele godine.

Naša preporuka je Subrina Professional HEAT PROTECTION sprej za kosu.

Odluka #9: Pređite na svilenu jastučnicu

Ako ste neko ko se redovno budi sa “bedhead” frizurom koja je čuupava i zapetljana, neka jedna od novogodišnjih odluka bude i kupovina kvalitetne satenske ili svilene jastučnie. Mnoge od nas nisu svesne, ali tipična pamučna jastučnica oštećuje i isušuju kosu i kožu. Svila dozvoljava dlaci da slobodno klizi tokom noći, što u konačniic stvara manje frizz efekta, i čini da se probudite sa glatkom kosom. Svila takođe skuplja mnogo manje bakterija, što je dobro za sprečavanje potencijalnih akni.

Pročitajte još i: 9 novogodišnjih beauty odluka za novu godinu

error: Content is protected !!