Unapredite rutinu nege kože uz trendy alatku: Ledene kugle za krio masažu lica

ledene kugle

Masiranje kože ledom, odnosno facijalna krioterapija je postala jedan od viralnih skincare trendova koji su preplavili Instagram reelove i TikTok, i to sa dobrim razlogom. Zaista je opčinjavajuć efekat dok gledamo poznate ličnosti i kozmetičare koji lice masiraju staklenim ledenim kuglama, čii proces zateže i skuplja kožu, ostavljajući je jedrom i skulpturisanom. Ko ne želi takvu kožu?

Led u nezi kože – stara/nova ideja

Ova ideja korišćenja leda u krioterapiji nije nova, ali je skorašnja inovacija lako dostupnih alatki učinila sada još lakšim da sebi priuštite skin icing tretman, bez onog groznog osećaja topljenja leda po licu, dok vam voda curi po odeći. Bilo da želite da smanjite nadutost lica ili pokrenete cirkulaciju, skin icing je vaša sigurna karta do rezultata. Dobićete momentalni lifting efekat i limnfu drenažu.

Ledene kugle

Kako funkcionišu ledene kugle?

Hladni šok poboljšava elastičnost kože i pojavu finih linija i naduvenih očiju, čineći da se krvni sudovi skupe, učvrste i zategnu kožu. Vaši krvni sudovi se skupe, i napune svežom krvi punom nurijenata, Ovaj privremeno pokrenut protok krvi osigurava bolji performans skincare proizvoda, tako što dozvoljava aktivnim sastojcima da prodru dublje.

Ne samo da ledene kugle stimulišu limfnu drenažu, koja zapravo uklanja toksine iz vašeg krvotoka, već daju momentalni de-puff efekat. Hladne temperature skupljaju krvne sudove, čime se smanjuje upala i otok, izbacuje višak vode iz lica i minimizuje crvenilo iz kože. Ove alatke su zato jako dobre za kožu sklonu aknama, ili kožu posle upale.

Zato batalite neuredne kocke leda i kese smrznutog graška i nabavite ledene kugle, ili neke durge inovativne facijalne alatke koje stimulišu kožu za efekat profesionalnog tretmana kod kuće.

Ledene kugle

Kako se koriste ledene kugle?

Stavite kugle u zamrzicač preko noći ili barem 45 minuta pre korišćenja. Dobro očistite lice sa željenom umivalicom i potapkajte ga. Nežno masirajte kožu ledenim kuglama oko 10-15 minuta, standardnom procedurom. Ne morate biti skincare ekspert za ovu tehniku. Uvek masirajte pokretima naviše ako želite bolji tonus, elastičnost, ili pokretima naniže ako želite da podstakente limfnu drenažu i smanjenu nadutost kože.

Što se tiče efektna limfne drenaže, rolajte kugle niz čelo, niz obraze i vrat. Ovo će opustite tenziju, stimulisati nerve i otpustiti toksine. Za lifting masažu, rolajte kugle naviše, uz ivice brade, jagodične kosti i ćelo. Ovo će stimulisati krvotok i oksigenizovati krv. Možete kombinovati ledene kugle uz sheet maske, seruma ili kreme, kao vikend ritual.

Ledene kugle

Kakve rezultate može očekivati i kada?

Ako trenirate u teretani mesec dana, sigurno nećete videti tonirane mišiće odmah. Upornost je ključ efikasnosti. Kao i svaka skincare alatka, imperativ je da se koristi redovno uz ledene kugle, da biste videle prave rezultate. Dajte sebi 3 nedelje – uz pravu tehniku, videćete momentalno umirenje i opuštajuć efekat na akne i bubuljice.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!