6 najčešćih grešaka kod korišćenja sheet maski za lice koje svi pravimo

sheet maska

Ako ste nekada bile razočarane sheet maskom, krivica je možda u vama, odnosno u načinu na koji je nanosite. Problem je možda i u nezi koju vaša maska dobija ili ne dobija posle nanošenja sheet maske. Priprema kože, ali i nega posle maske su veoma važni za potpun efekat koji sheet maska daje. Neki od nas čak ispiraju lice posle upotrebe sheet maske, a to je jedna od najvećih grešaka. U nastavku smo zato izdvojili 6 najčešćih grešaka sa sheet maskama za lice.

Gde grešite kada koristite sheet maske?

1. Ne pripremate kožu za nanošenje maske

Ako želite da iskoristite maksimum iz vaše maske za lice, počnite sa čistim licem. Ako imate šminku, nečistoću, masnoću i znoj na licu, serum iz sheet maske neće moći da se u potpunosti upiojue u kožu. Pre nego što nanesete sheet masku, očistite lice gelom za umivanje, koji će ukloniti neželjene nečistoće i preostalu šminku, ostavljajući vas sa čistim licem.

2. Masku ne stavljate pravilno

Idealno, sheet maska mora stajati na licu skoro kao drugi sloj kože. Kako biste ovo postigli, nežno postavite masku na lice i potrefite isečene delove za oči, nos i usta. Budite maksimalno moguće precizni, pre nego što zagladite masku preko kože. Ovo će možda zahtevati malo više vremena, ali rezultati će biti fantastični. Bonus savet – pređite preko kože rolerom od žada, kako biste utisnuli serum iz maske u kožu.

sheet maska

3. Sheet masku ostavljate predugo

Niste sami ako mislite da ćete izvući maksimum iz maske, ako je držite što je duže moguće. Zapravo, ako dopustite da vam se maska u potpunosti osuši na licu, dobićete suprotni efekat. Pamučni materijal maske će početi da ponovno upija serum koji je na vašoj koži i na taj način će izvući svu vodu iz vaše kože. Zato sheet masku držite maksiamalno 15 minuta, posle čega ćete je skinuti i nastaviti sa daljom negom.

4. Ispirate lice posle skidanja maske

Jedna od najčešćih grešaka kod korišećnja sheet maske jeste da ga ljudi počnu da ispiraju lice kada skinu sheet masku. Pošto su maske natopljene serumom, potrebno je malo vremena da se on upije u kožu. Ako operete lice, ispraćete sav serum, koji se mogao upiti. Kada skinete masku, primetićete da vam je koža i dalje vlažna, i zato možete nežno umasirati ostatak seruma u lice i vrat, kako biste dobili maksimalni efekat.

5. Bacate višak seruma iz kesice

Kada otvorite sheet masku, primetićete da se u kesici nalazi višak seruma. Nemojte bacati ovu dragocenu esenciju. Prstima izvucite ono što možete i utapkajte proizvod na vrat, dekolte, šake, kolena i laktove. Takođe, nemojte brisati lice vaticom posle skidanja maske, već taj višak umasirajte u kožu.

Povezano: Ne bacajte – 5 načina kako možete iskoristiti višak seruma iz sheet maske!

sheet maska

6. Preskačete ostatak skincare rutine

Serumi iz sheet maske pružaju intenzivni boost hidratacije, ali ne mogu u potpunosti da neguju kožu. Zato je potrebno da nastavite sa ostatkom skincare režima kako biste zaključale sve nutrijente iz maske. Posle sheet maske nanesite dnevnu/noćnu kremu i antirid, baš kao da ste nanele serum. Samo pričekajte da se serum iz maske u potpunosti upije u kožu.

Pročitajte još i – Sve što ste htele da znate o sheet maskama za lice

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!