6 načina kako možete zaštititi kožu lica kada pada sneg

sneg

Ovih dana prolazimo kroz jak snežni talas, a niske temperature u kombinaciji sa snegom koji pada prosto uništava kožnu barijeru. Pretpostavljamo da i vi osećate posledice ove prakse – vazduh je hladniji, a unutrašnje grejanje dodatno isušuje kožu. Zdravlje kože je primarno tokom zimskog perioda, zato vam u nastavku otkrivamo kako zaštitite i negujete kožu tokom zimskih dana.

Kako negovati kožu kada pada sneg?

#1: Hidrirajte kožu svakodnevno

Kreme na bazi ulja i putera, kao i vazelina su mnogo bolje od laganih emulzija ili gel-krema za ovo hladno vreme. Ako imate osetljivu kožu, birajte kremu bez mirisa ili lanolina. Nanesite kremu direktno posle seruma, dok je koža još blago vlažna.

#2: Čistite kožu, ali ne preterano

Previše čišćenja kože (posebno agresivnim čistačima) može doprineti isušivanju kože. Birajte nežne kremaste umivalice, koje hrane lipidnu barijeru kože, a jače gelove na bazi salicilne kiseline, ostavite za letnje doba.

čišćenje lica

#3: Nanesite masniju kremu pre izlaska napolje

Ako izlazite na ulicu, u sred snežne mećave, postarajte se da i vaša koža “obuče” kaputić, u vidu jake i masne kreme, koja će delovati kao barijera od zime. U ove svrhe možete upotrebiti i tanak sloj vazelina.

#4: Zaštitite kožu od sunca

Zapamtite da zimsko sunce može biti podjednako opasno kao i letnje. Osim toga, UV zraci vas zimi udaraju 2 puta: jedanput iz oblaka, pa se odbijajući o sneg, ponovo vraća na vašu kožu. Zato je zimi neophodna SPF krema sa faktorom bar 30.

#5: Ne zaboravite na usne

Usne su najosetljiviji deo kože lica, sa najtanjom kožom, koja lako biva isušena. Zato pre izlaska napolje, dobro obložite usne debljim slojem masnijeg balzama. Uveče možete naneti hranljivu masku za negu usana, koja će preporoditi usnice.

nega usana

#6: Umotajte lice koliko god možete

Kada veje sneg, postarajte se da vam je što manji deo kože lica otkriven: zamotajte lice šalem i duboko navucite kapu, tako da vam je što manji deo kože otkriven.

Pročitajte još i: Nega kože na zimovanju – sve što treba da znate

error: Content is protected !!