Ulje pasjeg trna: Jedno od najkvalitetnijih anti-age ulja za kožu

ulje pasjeg trna

Ako pratite skincare svet, čini se da je svako malo neko novo “IT” ulje za kožu u fokusu. Najpre je bila “najezda” arganovog ulja, potom šipkovog, skvalana, kokosovog i td. Ali, dozvolite nam da vam predstavimo najnovije trendy ulje koje zaista vredi da isprobate. U pitanju je ulje pasjeg trna. Ako tražite hidratantno ulje koje je prepuno antioksidanata, ono je zaista za vas. Poseduje izuzetna anti-age svojstva, te ga preporučujemo za sve dame preko 30 godina. U nastavku saznate sve o ovom herojskom sastojku.

Šta je pasji trn?

Ova biljka se još naziva i “sibirski ananas” i predstavlja grm ili manje drvo koje rađa bobičaste plodove koji se cede u pulpu ili ulje. Ova biljka rate u Evropi, na Kavkazu, u centralnoj Aziji, Sibiru, Kini i na Tibetu. Otkud to da je ovo ulje sada toliko popularno? Nedavno je otkriveno da bobice pasjeg trna sadrži 10 puta više vitamina C nego pomoradža, i da je treći najveći izvor vitamina E među biljnim vrstama. Impresivno, zar ne? Zato je ulje pasjeg trna ono koje će vam podariti instantni sjaj kože!

ulje pasjeg trna

Benefiti ulja pasjeg trna za kožu

#1: Bogat izvor antioksidanata

Ako želite da se uhvatite u borbu sa molekulima slobodnih radikala, ovo ulje je vredan borac. Sadrži vitamin C, vitamin A, vitamine B1, B2 i E, uz masne kiseline, flavonoide i alfa- i beta-karoten. Uz to, sadrži pregršt omega-3, 6 i 9 masnih kiselina, uz 190 ostalih bioaktivnih supstanci.

#2: Hidrira, a reguliše sebum

Ulje pasjeg trna hidrira kožu, jer sadrži linoleičnu kiselinu, koja se prirodno nalazi u sebumu, tako da reguliše nivoe vlage i generalno pomaže kod hidratacije, bez mašćenja kože.

Povezano: Da li se ulje za lice nanosi pre ili posle kreme?

#3: Poboljšava ten kože

Ulje pasjeg trna izjednačava ten i izbleđuje post-upalne inflamatorne hiperpigmentacije. Ono poboljšava sveopšti ton kože i njenu elastučnost.

ulje pasjeg trna

#4: Sprečava gubitak vlage

Suva koža + ulje pasjeg trna = kombinacija iz snova, zahvaljujući sposobnosti ovog sastojka da spreči transepidermalni gubitak vlage. Ovo pomaže koži da održi lipidnu barijeru.

#5: Smanjuje fine linije i bore

Zahvaljujući obilju antioksidanata, masnih kiselina i vitamina, ovo ulje poboljšava izgled finih liija i bora – stoga ima jako anti-age dejstvo.

#6: Potencijalno ima anti-mikrobno svojstvo

Studije su i dalje u toku, ali preliminarna istraživanja kažu da ulje pasjeg trna potencijalno ima antibakterijsko, antifungalno i antipsorijazno svojstvo.

ulje pasjeg trna

Kako se koristi?

Ulje pasjeg trna se može koristiti samo, ili se može mešati uz kremu ili antirid. Koristite ga uveče kao poslednji korak rutine, tako što ćete nekoliko kapi utrljate u dlanove i utisnuti u kožu lica. Ovo možete učiniti i posle kreme i umesto nje. Jednom dnevno je dovoljno da ga koristite.

Pročitajte još i: Odaberite pravo ulje za lice za vaš tip kože

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!