4 greške koje sigurno pravite ako radite gel-lak!

gel-lak

Krzanje savršenog manikira je jedna od najvećih frustracija u životu. Zato je gel-lak jako brzo stekao popularnost kod žena: jer običan lak možete nositi maksimalno 5-7 dana bez krzanja, a gel-lak verziju, 2-3 nedelje! Na taj način, barem o manikiru ne treba da brinete. Ipak, ova dugotrajnost i zaštita na noktima može uzeti danka i učiniti ih slabijim i sklonim listanju. To niko ne želi, zato morate imati na umu ovih par stvari kada brinete o zdravlju noktiju. U nastavku pročitajte koje greške sigurno činite ako nosite gel-lak!

Obratite pažnju na ove greške ako nosite gel-lak:

#1: Neprestano radite gel-lak

Pošto skidanje i nanošenje materijala na nokat uzrokuje oštećenje noktiju, trebalo bi da napravite pauze između dva gel-laka. Ako svake dve nedelje skidate materijal i opete ga stavljate za još dve nedelje, nokatna ploča počinje da se “guši”. Ovo može dovesti do dehidratacije nokta, a eventulano i njegovog listanja i lomljenja. Zato obavezno napravite malu pauzu između dve aplikacije gel-laka. Jako je važno da vam manikir-tehničar proceni zdravlje nokta pre stavljanja trajnog laka, kako biste sprečili štetne efekte ove prakse.

gel-lak

#2: Predugo držite gel lak

Pošto se gel-lak nosi nedeljama, bez ikakvih oštećenja, lako je produžiti ovu praksu. Ipak, tehničari preporučuju da uklanjate gel-lak posle 2-3 nedelje, kako biste izbegli oštećenje nokatnog kreveca i zanoktica. Preterano produžavanje gel-manikira oslabljuje nokte i dovodi vas u rizik od potencijlano štetnih bakterija. Zato je važno da kada primetiti da se materijal podigao od nokta, odmah ga skidajte, jer tako sprečavate da vlaga i voda uđu između nokta i materijala i uzrokuju rast bakterija i gljivica.

Povezano: Gel lak – 7 korisnih saveta ako ga redovno stavljate

#3: Uklanjate gel-lak bez profesionalne pomoći

Kada vam je gel-lak već dotrajao, upašćete u iskušenje da ga uklonite same, ali eksperti savetuju da izbegavate ovu praksu. Najbezbednji način da skinete stari materijal jeste da odete kod profesionalca. Najbezbedniji način za uklanjanje gel laka jeste mašinskim putem, uz pomoć električne brusilice, kojom će manikir-tehničar nežno skinuti sve slojeve materijala.

gel-lak

#4: Ne koristite ulje za zanoktice

Manikir-tehničara otkrivaju trik kako lako možete proceniti oštećene nokte – prema njihovoj fleksibilnosti. Normalne i zdrave nokatne ploče su fleksibilne, ali što je nokat tvrđi i čvršći, to je veća šansa da će se polomiti. Pošto hladno vreme isušuje kožu, pravilna nega zanoktica je ključ kako biste što duže imali lep manikir. Zato svakodnevno nanosite ulje za zanoktice kada nosite gel-lak.

Mi vam predlažemo NSP uljani serum za zanoktice.

gel-lak

Pročitajte još i: 7 saveta za besprekorno nanet gel-lak kod kuće

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!