Za početnice: 7 saveta za besprekorno nanet gel-lak kod kuće!

gel-lak kod kuće

Postizanje salonskih sređenih noktiju je sada moguće i kod kuće, posebno ako nemate vremena ili uživate u procesu lakiranja noktiju kod kuće. Svi znamo da je gel-lak veoma popularan, jer dobijate boju koja traje 2-3 nedelje, i ne morate razmišljate o popravci. Sada je sav pribor potreban za gel lak dostupan i u širokoj prodaji, tako da po ceni nekoliko salonskih tretmana, možete nabaviti kompletan set i početi sa uređivanjem noktiju i kod kuće. Ako ste početnica u svemu ovome, donosimo vam 7 top saveta koji će vam koristiti!

Gel-lak kod kuće – saveti za početnice

#1: Uvek pripremite nokte

Priprema nokta za nanošenje gel-laka je podjednako važna kao i sama aplikacija, posebno ako želite da vam gel-lak traje koliko i onaj nanet u salonu. Pre nego što odaberete željenu boju gel-laka, postarajte se da ste odradile ove korake:

  • Dezinfikujte ruke
  • Oblikujte nokte turpijom u željeni oblik
  • Potisnite zanoktice, i odsecite ih tamo gde je potrebno
  • Izbafirajte nokte buffer turpijom kako biste skinuli sjaj nokne ploče
  • Očistite nokte alkoholom.
gel-lak kod kuće

#2: Ne zaboravite base coat

Nanošenje baznog sloja pre gel-laka je veoma važan deo pripreme manikira. Base coat je osnova za dugotrajan manikir, jer deluje kao barijera između nokta i gel-laka. To znači da će baza sprečiti odlepljivanje gel-laka sa nokate ploče posle par dana. Nanesite bazu i sušite je 30 sekundi ispod LED lampe (1 minut ispod UV lampe), i spremne ste za boju!

#3: Kratki potezi i tanki slojevi

Nanošenje gel-laka zahteva preciznost i strpljenje. Gel lak ne zahteva debeli sloj, već se potrudite da svaki sloj nanesete tanko i pažljivo, koristeći kratke poteze. Na taj način ćete ostati u okviru nokatne pločice. Ako ste naneli previše boje, samo obrišite nokat vlažnom maramicom i krenite iz početka. Potrudite se da ne zakačite lakom zanoktice ili kožu okolo, jer ukoliko se gel-lak osuši u lampi, ostaće na vašoj koži!

#4: Zatvorite ivice nokta

Ako želite da vam gel-lak duže traje – postarajte se da namažete i samu ivicu nokta. Zapečatite krajeve nokta lakom, a to se odnosi i na bazi sloj, i na boju, i na top coat. Ovo će sprečiti podizanje gel-laka od nokta, i daće vam bolju zaštitu od krzanja i ogrebotina.

Povezano: Kako da same skinete gel-lak kod kuće?

gel-lak kod kuće

#5: Pravilno osušite gel-lak

Postavite ruku ravno unutar lampe, i držite ruku tačno određeno vreme, a to je 60 sekundi ispod UV/LED lampe, za svaki sloj laka. Ako ste primetile da vam se gel-lak ne suši, verovatno ste ga nanele u predebelom sloju. U tom slučaju – sušite lak duže ispod lampe. Naravno, proverite i da li su sijalice unutar UV/LED lampe dotrajale.

#6: Nanesite top coat

Top coat će vam dati završni sjaj, zatvoriće lak i zaštitiće ga od oštećenja. Nanesite ga isto kao i gel-lak, nakon osušenog sloja, i zatvorite ivice. Osušite ga u lampi.

#7: Fiksirajte nokat cleanser-om

Poslednji korak u kućnom (a i salonskom) gel-manikiru, je fiksiranje, koje uklanja lepljivi sloj, i predstavlja bitan korak u hemijskoj reakciji polimerizacije noktiju. Fiksiranje gel-laka štiti boju i gel od mehaničkih oštećenja – udaraca i ogrebotina. Sipajte malo cleanser-a na tufer i prebrišite svaki nokat. To je to – vaš gel manikir je gotov!

gel-lak kod kuće

Pročitajte još i: Gel, akril, gel-lak i šta ako je materijal za nokte loš?

error: Content is protected !!