Ne bacajte: 5 načina kako možete iskoristiti višak seruma iz sheet maske za lice

serum

Sheet maske su blagodetne za kožu: revitalizuju je za samo 15 minuta i ostavljaju je hidriranom, mekom i jedrom, uz puno sjaja! Ali postoji jedan momenat koji niko ne voli, a to je kapljanje seruma kojim je maska natopljena! Osim toga – kada izvadite masku iz kesice, na njenom dnu ostane poprilična količina proizvoda. Ako volite maske za lice, ali mrzite bacanje proizvoda – u nastavku vam otkrivamo kako sve možete iskoristiti višak seruma iz sheet maske!

Iskoristite preostali serum iz sheet maske na ove načine:

#1: Nanesite na vrat

Najlakši način da iskoristiti višak seruma iz sheet maske jeste da je nanesete na vrat. Najpre, nanesite masku na lice, kao što biste i inače uradili. Držite je 15 minuta, i potom, kada ste “gotovi” sa licem, presavijte masku na pola i stavite je na vrat. Ovako će i vaš vrat dobiti sve benefite seruma za lice!

#2: Nanesite ispod očiju

Sličn prethodnom triku, možete sheet masku saviti na pola, zatvoriti oči i staviti je preko njih, kako biste hidrirale celu okoloočnu regiju. Batalite seckanje krastavca i iskoristiti sheet masku umesto toga. Čak možete makazama iseći masku na dva oblika polumeseca i staviti ispod očiju – samo koristiti čiste, dezinfikovane makaze u ovom procesu.

#3: Napravite hidrirajući mist za lice

Za ovo će vam biti potreban preostali serum koji se nalazi na dnu kesice sheet maske. Pre nego što iskoristite masku, probajte da prespete višak seruma koji leži na dnu u sprej bočicu. Kada ste ga nasuli, u bočicu sipajte omiljeni face mist iil tonik. Ovo će dati gušću tečnost koja će biti poslastica za vašu kožu! Kombinacija mista za lice i hidratacije koju pruža serum daće vašoj koži instant osveženje i jedrinu. Samo dobro promućkajte bočicu i poprskajte po licu, u toku dana ili kao pripremu pred skincare rutinu.

Povezano: Sve što ste hteli da znate o sheet maskama za lice!

#4: DIY serum-tuferi

Baš kao i i prethodnom triku, probajte da iscedite što je više moguće seruma iz kesice sheet maske. Potom, sipajte ga u praznu, čistu mini teglicu (poput onih za putnu kozmetiku) i zatovrite poklopac. Možete umočiti pamučni tufer u tečnost i naneti na lice, poput piling-tufera. Ako imate dosta seruma koji vam je preostao, naslažite više tufera u teglicu i naspite seurm preko njih, kako biste napravile natopljene tufere koji se lakše koriste. Ovo je takođe odličan način da nanesete serum u onim “lenjim” danima ili uveče posle skidanja šminke. Samo očistite lice, istrljajte ga natopljenih tuferom i gotovi ste!

serum

Ovo je takođe odličan metod za tretiranje bubuljica – natopite serum tečnošću iz sheet maske za problematičnu kožu i držite ga na bubuljici!

#5: Napravite koktel seruma

Šta kažete na to da pomešate sve vaše omiljene sheet maske – u jednoj! Sačuvajte preostali serum iz sheet maske u bočici. Potom, kada probate novu masku, sipajte novi serum u tu bočicu, kako biste ga pomešali sa starim. Ovako ćete dobiti skincare eliksir – jedinstven za vaše potrebe. Najbolje je da ovaj miks čuvate u frižideru, kako bi duže bio svež! Ovaj serumski koktel nanesite ujutru i uveče kao što biste inače nanele serum.

serum

Pročitajte jo ši: Istražujemo – da li su popularne sheet maske štetne po okolinu?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!