6 romantičnih običaja za Dan zaljubljenih koji ne izlaze iz mode!

dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih je jedan od onih praznika koje ili volite ili ne; ili slavite ili ne. Istina je da spada u komercijalne praznike, koje trgovci maksimalno koriste kako bi uspeli da prodaju bilo šta što na sebi ima nacrtano srce i rečenicu “Volim te”. Amerikanci su prošle godine potrošitili oko 21.8 milijardi dolara na poklone i proslave za Dan zaljubljenih 2021. Godine. Ipak, mnogi tradicionalni običaji za Dan zaljubljenih ne koštaju mnogo, veoma su romantični i retro i stavljaju akcenat na stvaranje uspomena sa vašim partnerom. Zato smo vam u nastavku izdvojili klasične običaje vezane za ovaj praznik, jer smatramo da nikada neće izaći iz mode!

Tradicionalni običaji za Dan zaljubljenih

#1: Pravljenje čestitki

Pre kupovine najrazličitijih luksuznih čestitki, žene i muškarci svih uzrasta su krerali i dizajnirali jedinstvene čestitke od nule. U 18. i 19. veku, zaljubljeni su koristili sav napor kako bi za svog partnera krerali nešto jedinstveno. Vaše umetničke i craft veštine ovde nisu važne – gest i trud su ono što ove DIY čestitke čini jedinstvenim!

#2: Rukom pisane čestitke

Pre masovne proizvodnje štampanih čestitki – ljudi su ručno pisali čestitke, koje su sadržale lične poruke i želje. Zapravo, sve do 1847. godine, rukom pisane čestitke su bile norma. Iako su kupovne, već odštapmane čestitke praktične, ništa neće izmamiti osmeh na licu vašeg partnera kao ljubavno pismo koje ste vi osmislili i napisali.

dan zaljubljenih

#3: Praznične igranke

Umesto da ostave gomilu novca na otmenu večeru za dvoje, parovi su nekada posećivali privatne proslave, koktele i igranke, širom Amerike. Ovo je takođe jeftiniji način da provedete ovaj praznik i sa partnerom, a i sa porodicom i prijateljima.

Povezano: 9 beauty saveta za romantičan izgled na Dan zaljubljenih

#4: Razmenjivanje bombonjera u otmenim kutijama

Ova tradicija se možda i najviše zadržala do danas, kada je reč o prazniku ljubavi. Richard Cadbury, naslednik britanskog čokoladnog carstva je osmislio prvu bombonjeru u obliku srca za ovaj praznik. Namerno je prodavao čokoladu u prelepim kutijama, nadajući se da će mušterije čuvati lepo pakovanje i koristiti za čuvanje sitnica, poput ljubavnih pisama i nakita).

dan zaljubljenih

#5: Suvo presovano cveće

Ovaj običaj nije zaživeo po svetu, ali u Danskoj, parovi tradicionalno slave ovaj romantični praznik tako što jedni drugima šalju presovano belo cveće, koje se naziva “snežna kapljica”. Najbolji deo je to što suvo cveće traje mnogo duže nego sveže!

#6: Pisanje poezije

Prema istoričarima, najstarija pesma za Dan zaljubljenih je napisana između 1415. godine, od strane Čarlsa, vojvode od Orleansa. Možete napisati ljubavnu, šaljivu, ili sentimentalnu poemu – vi sigurno najbolje poznajete partnera i šta će ga obradovati.

Pročitajte još i: Kako da provedete Dan zaljubljenih ako ste single?

error: Content is protected !!