Kako da odaberete savršeni ručni sat: 6 pravila koja morate ispratiti

ručni sat

Savršeni miks funkcionalnosti i stila, dobro odabran ručni sat može podići svaki outfit. Ali, kako da dobro odaberete i nosite ženski sat? Kada se radi o modnim aksesoarima, ručni sat je vanvremenski. Ipak, u velikoj ponudi nije lako naći model za sebe i upariti ga tako da to izgleda dobro. Zato vam u nastavku donosimo 6 pravila za nošenje sata.

Ova pravila za nošenje ručnog sata morate znati

1. Veličina sata je važna

Odaberite model čija narukvica savršeno pristaje na vaš zglob. Brojačnik ne sme biti preveliki niti premali u odnosu na vaš ručni zglob. Preveliki sat može zaseniti outfit, a premali se neće dovoljno istaći. Koristite veličinu zgloba kao vodič kako da odaberete dobru veličinu sata, da biste imali udoban i stylish sat.

2. Čvrsto ga zakačite

Kada se radi o zatezanju sata, narukvica bi trebalo da dobro prijanja, ali ne prečvrsto. Trebalo bi da možete da ugurate prst između zgloba i narukvice. Ovo će dopustiti koži da diše, izbegavajući nelagodnost i potencijalne reakcije kože.

Povezano – Da li ste alergični na bižuteriju?

ručni sat

3. Pravila nošenja ručnog sata

Po pravilo, ručni sat se nosi na nedominantnoj ruci. To znači da, ako pišete desnom rukom, sat bi trebalo da nosite na levoj ruci, i obrnuto. Ipak, ovo pravilo nije toliko strogo, i zapravo sat možete nositi na onoj ruci koja vam je udobnija.

4. Slaganje sa outfitima

Vaš sat bi trebalo da deluje harmonično sa outfitom i aksesoarima. Za formalne ili profesionalne prilike, odlučite se za klasične ili sofisticirane satove. Ako nosite casual ili sportski outfit, sportski i trendy satovi će biti bolje rešenje. Sat nije samo pokazatelj vremena, već komad nakita koji čini vaš stil.

5. Uklapanje sa nakitom

Kada nosite sat sa narukvicama, pobrinite se da su proporcionalni u veličini. Delikatni sat se dobro slaže sa tankim narukvicama, a krupniji sat može izdržati i krupne, upečatljive komade nakita. Izbegavajte komade nakita koji mogu izgrebati vaš sat. Razmislite uvek o materijalu i boji sata i nakita, kako biste kreirali harmoničan look.

ručni sat

6. Razmiliste o prilici

Na samom kraju, uzmite u obzir i priliku. Gliter sat sa cirkonima nije prikladan za casual branč, dok je sportski sat ipak neprikladan za formalni događaj. Prilagodite stili sata prilici na koju idete. Zato je dobro da imate barem 2 različita modela sata, koje ćete uklapati prema prilici.

Pročitajte još i – Kako da očistite nakit da sija kao nov?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!