Lamelarna vodica za negu kose: Evo zašto morate da je probate!

lamelarna vodica

Ako pomno pratite trendove u kozmetičkoj industriji, sigurno ste primetile veliku ponudu tečnih preparata za negu kose, tzv. lamelarnih vodica. Ko god ih je probao, ostao je momentalno oduševljen, i to posle samo jedne upotrebe! Na čemu se zasniva lamelarna tehnologija nege kose i zašto su ti preparati baš u tečnom stanju? Otkrivamo sve o ovom čudotvornom tipu tretmana za kosu u nastavku!

Šta je lamelarna vodica?

Kao što samo ime sugeriše, lamelarna vodica je vodeni tretman za negu kose. Pošto je toliko lagana (doslovno u tečnom stanju), ova vodica prodire kroz kutikulu dlake i cilja oštećene delove kako bi ih oporavila. Lamelarne vodice to rade mnogo lakše i efikasnije od klasičnih maski i kremastih tretmana za kosu. U tankim slojevima, lamelarna formula taloži sitne molekule aktivnih sastojaka, poput hidratora, amino-kiselina (za sjaj i jačinu), i negujućih agenasa, koji popunjavaju oštećenu dlaku, ostavljajući kosu glatkom i sjajnom. Još jedan plus lamelarnih formula je što ne možete preterati, niti previše “obložiti” dlaku, što ih čini idelnim tretmanom tanke i masne dlake.

Odmah posle tretiranja kose, primetićete instantnu mekoću i visoki sjaj jer je svaka dlaka zaglađena i obložena negujućim molekulima. Zamislite lamelarnu vodicu kao flaster za vašu kosu!

View this post on Instagram

A post shared by Gorgeous Shop (@gorgeousshopuk)

Za koje tipove kose je namenjena lamelarna vodica?

Pošto pruža hidrirajuće i negujuće sastojke za specifične delove vlasi, lamelarna vodica je posebno efikasna za suvu, oštećenu kosu ili kosu koja je prirodno “žedna” (debela, kovrdžava dlaka). Ne samo da će svi tipovi kose imati koristi od pojačanog sjaj i mekoće, nego će i raščešljavanje kose posle pranja biti lagano!

Iako će sve boje i teksture kose imati koristi od upotrebe lamelarne vode, ova formula može pružiti dramatične rezultate na hemijski tretiramoj kosi kojoj je potrebna vlaga.

Povezano: Proteinski tretmani za kosu – kada i kako se koriste?

Kako da je dodate u rutinu nege?

Lamelarnu vodu je veoma lako ubaciti u klasičnu rutinu nege kose. Dok ste pod tušem, našamponirajte i isperite kosu, kao što biste i inače. Potom, iscedite višak vode iz kose, ručno i frotirom. Potom pogledajte uputstvo na bočici vaše lamelarne vodice – kako biste procenile koja količina je dovoljna za vašu dužinu kose. Preporučena doza za kosu srednje dužine je 10 ml, kraćoj kosi je potrebna polovina te doze, a dužoj i gušćoj kosi – dupla doza. Iscedite tretman direktno na dužinu sve do krajeva i nežno je umasirajte u dlaku kako biste ravnomerno rasporedile preparat. Neke formule mogu malo zapeniti ili se zagrejati pod prstima, pa nemojte brinuti, jer je to normalno. Vodicu držite na kosi preporučeno vreme i potom isperite. Ako vam je kosa jako oštećenj, posle lamelarnog tretmana možete naneti masku ili regenerator i potom isprati.

Da li je možete koristiti posle svakog pranja?

Apsolutno da! Lamelarne vodice su toliko lagane, da se neće nataložiti na dlaci tokom vremena, što ih čini odličnim za čestu upotrebu. Preporučena upotreba je 2-3 puta nedeljno.

Da li ste već probale ovaj tečni tretman za kosu?

Pročitajte još i: Zašto je uljani tretman za kosu obavezan proizvod u kupatilu svake žene?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!