Proteinski tretmani za kosu: Kada i kako se koriste?

proteinski tretmani za kosu

Naša kosa je prvenstveno sastavljena od proteina – keratina, tako da je lako shvatiti zašto koristimo proteinske tretmane na bazi keratina za oporavak i negu kose. Sve što svakodnevno činimo kosi čini da ona lako izgubi svoje proteine, što primetimo po oslabljenoj kosi koja lako puca. Zato vam u nastavku otkrivamo kako “rade” proteinski tretmani za kosu i kako se pravilno koriste za maksimalni efekat!

Kakav efekat daju proteinski tretmani kose?

#1: Štite kosu od oštećenja

Sastoji proteinski tretmana, poput hidrolizovanog proteina pšenice ili amino-kiselina iz svile se direktno kače za folikul i ojačavaju spoljašnji sloj kutikule. Ovo stvara barijeru oko kutikule, što je štiti od daljih oštećenja.

#2: Ojačavaju kosu

Proteini su gradivni element kose, tako da ukoliko zamenite izgubljeni protein ovim iz tretmana, ojačaćete kosu od korena ka vrhovima.

proteinski tretmani za kosu

#3: Poboljšavaju elastičnost

Dlaku kojoj fale proteini ćete prepoznati po tome što će pući, nakon velikog rastezanja. Proteinski tretman će povratiti elastičnost dlaci, tako da će se ona povratiti u prvobitan oblik posle rastezanja.

#4: Eliminišu rascvetale krajeve i lomljenje kose

Osim što vraćaju elastičnost, proteinski tretmani eliminišu lomljenje kose i ispucale krajeve. Ovo daje utisak kao da kosa brže raste, je proteini tretmani sprečavaju pojavu krte i slabe kose, a jaka kose se mnogo manje lomi.

#5: Poboljšavaju sveukupan izgled kose

Proteini će svakako uticati na gustinu, elastičnost i jačinu kose. Dodatno, mogu eliminisati pucanje i rascvetale krajeve kose, što rezultuje sjajnijom, jačom i zdravijom kosom.

proteinski tretmani za kosu

Kako se koristi proteinski tremtan?

  • Operite kosu, najbolje šamponom za dubinsko pranje kose.
  • Nanesite proteinski tretman ili masku na celu dužinu kose, od korena do vrhova. Raščešljajte tretman kako biste osigurali ravnomernu aplikaciju.
  • Umotajte kosu u punđu i pokrijte kosu kapicom za tuširanje (neki tretmani ne zahtevaju pokrivanje kose, zato proverite uputstvo na pakovanju).
  • Uključite fen na nižu temperaturu i zagrevajte kosu kako biste pojačai prodiranje tretmana unutar dlake.
  • Uklonite kapicu i isperite tretman vodom.

Naša preporuka je JOICO K-Pak proteinski tretman za rekonstrukciju kose.

proteinski tretmani za kosu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!