Zašto je uljani tretman za kosu obavezan proizvod u kupatilu svake žene?

Ako pratite trendove i posvećujete kosi dovoljno pažnje i nege – onda sigurno u kupatilu imate arsenal leave-in proizvoda, koji produžavaju efekat nege i posle pranja kose. Tu su eliksiri, serumi, ulja, koji daju efekat sjajne i negovane kose. Ali – nekada svi ovi proizvoda naneti odjednom otežavaju i maste kosu. Sve ove dragocene “kapi za kosu” možete zameniti samo jednim proizvodom – a to je uljani tretman za kosu!

Ulje, serum, eliksir za kosu – kakva je razlika?

Ulja za kosu, serumi i eliksiri izgledaju slično, ali su namenjeni potpuno različitoj upotrebi! Serumi za kosu su stajling proizvodi: zasnivaju se na silikonu, koji oblaže dlaku i daje joj sjaj, uz zaglađivanje. Serumi za kosu su trešnjica na torti vaše celokupne frizure.

S druge strane, ulja za kosu nisu namenjena stilizovanju. To su hraljivi negujući tretmani koji poboljšavaju zdravlje vaše kose, tako što natapaju dlaku iznutra (ne “sede” spolja na dlaci, poput silikonskih seruma). Ulja podmazuju dlaku i snabdevaju je masnim kiselinama koje zamenjuju lipide u kosi. Ulje se nanosi na vlažnu kosu, ili na suvu, poput maske pre pranja kose.

Povezano: 8 pravih i pogrešnih načina kako da koristite ELIKSIR za kosu

uljani tretman za kosu

To znači da odvojeno koristimo ulja za kosu i serume. Ali – ukoliko isprobate uljani tretman za kosu, možete dobiti prednosti oba proizvoda u jednom!

Uljani tretman za kosu

Uljani tretman za kosu u svom sastavu sadrži najbolje od oba sveta – i negujuća ulja koja dubinski hrane dlaku (argan, makadamija, monoi, lan, ciperus), i silikone i druge zaglađujuće supstance za stilizovanje. Dakle – samo jedan proizvod će vam dati efekat, za koji ste ranije morali koristiti dva. Uljani tretmani za kosu su više od ulja i više od seruma: oni revitalizju kosu, hrane je vitaminima i antioksidantima a ujedno predstavljaju završnicu vaše frizure!

Zašto su uljani tretmani tako dobri za kosu?

 • obnavljaju oštećenja usled korišćenja prese, boje, blanša, pegla
 • poboljšavaju ukrotivosti kose
 • sprečavaju mršenje kose
 • vraćaju dlaci vlagu
 • štite kosu od termičkih uređaja
 • smanjuju kovržanje kose
 • postiču elastičnost dlake
 • daju prirodno sjaj i mekoću kosi
 • olakšavaju oblikovanje kose
 • ne maste kosu
 • lako ih upija i tanka i debela dlaka
 • skraćuju vreme sušenja kose
 • sadrže antioksidante, vitamine i proteine koji hrane kosu

Povezano: 10 načina kako možete koristiti ulje za kosu

češljanje kose

Kako se koriste uljani tretmani za kosu?

Uljani tretmani se mogu nanositi i na vlažnu i na suvu kosu, a na taj način skraćuju vreme sušenja i poboljšavaju poslušnost kose. Na suvoj kosi, uljani tretman je zaglađuje i sprečava mršenje, dok na vlažnoj pruža sve benefite nege i revitalizacije. Dovoljno je svega par kapi, jer su ovakvi tretani izuzetn koncetrovani i krtcati hranljivim sastojcima.

Naša preporuka uljanih tretmana

#1: MoroccanOil Argan Treatment

Kultni proizvod i favorit holivudskih stilista: infuzija arganovog ulja i negujućih sastojaka izdvaja ovaj proizvod od ostalih. Može da se koristi kao sredstvo za negu, stilizovanje i finiširanje kose. Ovaj transformativni tretman izvlači maksimum iz vaše kose – sve to uz obilje kvalitetnih sastojaka, vitamina, antioksidanata i dragocenog ulja iz Maroka! Saznajte više o njemu OVDE.

Postoji i u LIGHT verziji, za svetlu, tanku i dlaku koja se često masti.

uljani tretman za kosu

#2: Marrakesh Argan Oil Elixir

Marrakesh Marokanski eliksir za kosu kombinuje moći arganovog ulja, koje omogućava zaštitu i izuzetan sjaj, sa negujućim i hidrirajućim svojstvima ulja konoplje. Dodatni silikoni u njemu zaglađuju dlaku, pružajući sjaj i refleksnu površinu. Izuzetna ishrana i sastav, za sve ljubitelje nege kose na prvom mestu. Više o njemu saznajte OVDE.

Takođe postoji u LIGHT verziji, za tanku, svetlu i dlaku bez volumena.

uljani tretman za kosu

Pročitajte još i: Keratinski leave-in proizvodi – zašto su potrebni oštećenoj kosi?

error: Content is protected !!