Keratinski leave-in proizvodi: Zašto su potrebni oštećenoj kosi?

keratinski proizvodi za kosu

Jedan od sigurnih načina da oporavite oštećenu kosu, bez drastičnog skraćivanja dužine jeste upotreba keratinskih leave-in proizvoda! Pene, prskalice i ampule na bazi ovog proteina su tretmani kojima ćete vrlo lako ojačati dlaku i učiniti da ona izgleda punije i zdravije. Zato vam u nastavku otkrivamo kako “rade” ovakvi proizvodi i zašto je potrebno da ih dodate u vašu rutinu, bilo da se farbate, fenirate ili peglate kosu na redovnoj bazi.

Šta je keratin?

Keratin je vrsta proteina koji je gradivni element dlake, kože i noktiju. Keratin je zaštitni protein, manje sklon kidanju i cepanju nego druge vrste ćelija koje naše telo proizvodi. Keratin koji se koristi u proizvodima za kosu se dobija iz perja, rogova i vune različitih životinja.

keratinski proizvodi za kosu

Keratin u proizvodima za kosu – koji je efekat?

Žene koje koriste redovno proizvode za kosu sa keratinom primećuju zaglađeniju kosu koja je lakša za oblikovanje. Efekti naravno zavise od stanja kose s kojim počinjete, kao i od prirodne debljine vaše dlake. Keratin iz prskalica i ampula zaglađuje ćelije koje se preklapaju kako bi formirale omotač dlake.

Sloj ćelija, koji se naziva kutikula, teoretski upija keratin iz proizvoda, što na kraju daju rezultat pune i debele dlake koja se sija. Keratin takođe kovrdžavu kosu čini manje frizzy i lakšom za stilizovanje.

Povezano: Proizvodi sa keratinom – šta sve mogu učiniti za vašu kosu?

Koji tip kose će imati koristi od proizvoda sa keratinom?

Ako se premišljate da li vam je potreban još jedan proizvod za kosu u već opsežnoj rutini – verujte da će vam keratinski proizvod postati omiljeni! Ako se redovno farbate, blajhate, kosu tretirate toplotnim stajling aparatima (pegla, figaro), ili je jednostavno “mučite” čestim vezivanjem i stilizovanjem, uz dodatak grubog češljanja – vašoj kosi je potreban keratinski leave-in proizvod!

keratinski proizvodi za kosu

Takođe, tako vam je dlaka krta, slaba, tanka, frizzy i lako puca – keratinski proizvod će je ojačati kako bi delovala sjajnije, punije i glatko!

Koji keratinski leave-in proizvodi su dobri?

Mi vam predlažemo vrhunske profesionalne leave-in proizvode sa keratinom, koji su miljenici profesionalnih frizera i hair stilista!

#1: Subrina Professional Keratin Foam

Za sve dame koje ne žele komplikovano ampule i mešanje, tu je keratin u vidu pene koja se nanosi na kosu i NE ISPIRA. Ne dajte da vas tekstura ovog proizvoda zavara – nije reč o peni za oblikovanje kose, već o leave-in proizvodu za negu.

Pena sa visokim sadržajem keratina za dodatnu intenzivnu negu oštećene, suve i iscrpljene kose. Učvršćuje razdvojene keratinske veze u kosi i jača njihovu strukturu. Posle upotrebe kosa je puna, glatka i neopterećena. Nanesite na opranu peškirom osušenu kosu i nemojte ispirate. Osušite kosu kao i obično.

foam

Povezano: Keratinski tretman – prva pomoć

#2: Subrina Professional Keratin Therapy ampule

Ako želite kućni tretman punjenja dlake, poput onog u salonu (pozntiji kao “botoks” za kosu), na pravom ste mestu! To možete postići uz pomoć koncentrovanih ampula keratina, koje se mešaju sa vašom maskom za kosu (najbolji efekat ćete dobiti sa Subrina Professional maskama). Dakle, polovinu ili celu ampulu (u zavisnosti od dužine kose) pomešate sa količinom maske za kosu za jednu upotrebu i nanesete na peškirom prosušenu opranu kosu.

Ostavite da tretman deluje 10 minuta i potom isperite sa kose.

jkeratin apmule

Povezano: 5 leave-in tretmana do 2000 RSD koji transformišu kosu

#3: Revlon Professional EQUAVE Hydro dvofazni regenerator za raščešljavanje

Ako želite nešto blaži oblik keratina u leave-in proizovdu za kosu, predlažemo vam da isprobate kultni Revlon-ov Equave regenerator u spreju za raščešljavanje. Obogaćen je keratinom, a u isto vreme hidrira kosu i omogućava raspteljavanje čvorova i lako raščešljavanje! Ovo je must-have proizvod ako se mučite sa upetljanom kosom posle svakog pranja!

keratin leave in

error: Content is protected !!