Hit nijansa plave kose za kraj leta i početak jeseni – “Mushroom Blonde”!

By  |  0 Comments

Bilo da tražite novu boju kose, ili ste uvek u korak sa hair trendovima, znajte da se pojavila nova nijansa plave na radaru – “mushroom” blonde, iliti “pečurka plava”. Radi se o pepeljastom miksu između plave i smeđe boje, koji svakako zaslužuje vašu pažnju! Ova boja je toliko popularna na društvenim mrežama, jer zaista izgleda predivno i laska svima! U nastavku pročitajte sve što treba da znate o “mushroom” blonde nijansi!

Kakva je to “pečurka plava” nijansa?

Zamsilite boju tipične pečurke – e sada je zamislite na vašoj kosi! Za ovaj hair trend, frizeri su varirali pepeljaste nijanse pečuraka i tamnije tonove sa unutrašnje strane pečuraka, i isprepletatli ih na kosi. Radi se o pepeljastoj, sivo plavoj kosi, sa tamnim podtonovima. “Mushroom blonde” je odlična varijanta za sve plavuše koje žele da malo potamne kosu pred jesen, ali i za brinete koje žele da je posvetle.


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели DIANE NGUYEN (@tofutofudiane) дана


Mushroom blonde je jedna od onih nijansi koje ćete prepoznati kada ih ugledate – čak i ako niste sigurne kako da ih nazovete. Dok je “granny gray hair” trend bio popularan pre nekoliko godina, “mushroom blonde” je mnogo više umekšana i suptilnija nijansa.

Izuzetno popularna trendy boja

Ovaj iznenađujuće popularan hari trend je na Pinterestu jedan od najtraženijih upita! Pretraga za ovim terminom je poslednjih nekoliko nedelja porasla za čak 308%, dok su upiti za platinasto plavom bojom opali za 23% Dakle – plavuše se polako prestrojavaju u tim “mushroom blonde” boje.

Povezano: 20 nijansi blonde – Mali vodič kroz plave nijanse kose


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Yvonne (@hairby_yv0) дана

Ova nijansa je veoma slična drugim pepeljastom nijansama, sa tom razlikom da sadrži mnogo više sive u sebi. Takođe, “mushroom blonde” se fokusira mnogo više na koren kose, koji se ublendan u smokey ombre efekat. Ovaj hair trend nije namenjen samo plavušama – i brinete ga mogu poneti, u vidu “mushroom brown” boje, koja simultano dobija popularnost. Kod ove boje, osnova je hladna smeđa boja.


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели S°A°S h a i r (@soliesteg) дана

Kako da postignete “mushroom blonde” nijansu?

Kako biste dobili ovu jedinstvenu boju, predlažemo vam da zakažete termin kod profesionalnog koloriste i naoružate se sa što više fotografija željenog izgleda. Ova boja ima pepeljasto plavu kao podlogu, sa tamnijim podtonovima, i nekoliko suptilnih pramenova (kako bi reflektovala prirodni gradijent pečurke), za koju je potebno dosta veštine.

Predlažemo vam da ovu nijansu kose redovno održavate uz pomoć silver šampona, koji će neutralisati neželjeno žutilo iz kose! Mi vam predlažemo Subrina Professional Silver šampon.

silver šampon

Pročitajte još i: Šta znače brojevi na farbama za kosu – Upoznajte boje za kosu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!