Anti-age nega usana: Protiv bora i gubitka volumena

anti age usana

Kada govorimo o skincare-u, usne su često izostavljene iz ovog “razgovora”. Iako su gubitak volumena i pojava linija oko usana jedni od najranijih znakova starenja. Veliki broj faktora je odgovoran za ove promene. Zato usne često mogu prve otkriti naše godine. Kako biste sprečili ove promene, u nastavku vam donosimo sve o anti-age rutini nege usana.

Zašto koža usana stari?

Kako starimo, nivo kolagena u usnama se smanjuje, usled raznih spoljšanjih faktora, poput oštećenja od sunca, slobodnih radikala od sredinskog zagađenja i pušenja, ishrane sa mnogo šećera, stresa i smanjenog nivoa hormona. Koža oko usnaa je veoma tanka i zato je sklona ovim oštećenjima. U isto vreme, facijalni mišići se dosta pomeraju, i zato je ova regija posebno izložena sunčevoj radijaciji. Linije oko usana se dodatno pogoršavaju kod osoba koje puše i imaju izraženu mimiku dok pričaju.

Ako vaša trenutna rutina nege usana uključuje samo balzam  za usne, povremeno, kada su vam usne veoma suve, definitivno morate preduzeti neke korake kako bi vam usne izgleda mlađe, jedrije i sveže.

anti age usana

#1: Birajte anti-age tretmane i balzame za usne

Običan balzam za usne nije dovoljan, ukoliko se borite sa problematikom starenja usana. Nabavite specijalizovani, kvalitetniji balzam ili serum za usne sa anti-age sastojcima, poput hijalurona, kolagena, retinola, ceramida i drugih supstanci koje će usne učiniti punijim i zategnutijim. Hijaluronska kiselina i kolagen iz tretmana za usne će učiniti da one budu punije i prirodnije, kao  da ste stavljali filere.

Kožu oko usana negujte na isti način kao i ostatak lica: nanosite serum, kremu i SPF faktor, na kožu iznad i ispod usana.

#2: Masaža usana

Za brze i besplatne rezultate – postoje brojni dokazi da jednostavna masaža usana i regije oko usana mogu doneti vidljive rezultate. Masiranje usana daje vidljive rezultate za privremeno jedrije usne od otoka, a poboljšava cirkulaciju i limfnu drenaži. Čak možete koristiti microneedling roler ili masažer sa vibracijom za lice, na regiji oko usana, za stimulaciju kolagena.

#3: Piling kože usana

Naravno, za potpuni efekat nanošenja svih balzama i tretmana na usne, potrebno je da kožu usana prethodno ispilingujete, koristeći kupovni ili DIY piling za usne. Njega možete napraviti mešajući malu količinu balzama za usne i šećera.

anti age usana

#4: Laseri i hemijski pilinzi

Brzinski tretman laserom ili hemijskim pilingom može efikasno rešiti fine linije i pigmentacije oko usana, koje neće da se reše same kremama i serumima. Ako želite da se rešite pigmentacija iznad usana, koje su rezultat sunčeve radijacije, informišite se o tretmanima microneedlinga ili hemijskog tretmana na bazi AHA i kojične kiseline.

Povezano: Brkovi od sunca ili hiperpigmentacija kože oko usana – Kako je rešiti?

#5: Fileri

Hijaluronski fileri za usne nisu samo kreirani za postizanje Kylie Jenner usana. S godinama, bela ivica usne, gubi definiciju. Često je da se karmini razlivaju sa crvenog dela usana na kožu, jer su usne izgubile strukturu na svojoj ivici. Ovo je najbolje tretira filerom koji restaurira volumen i strukturu oko usana. Prejako tretiranje ivice usana može dati efekat “pačjih usana”, ali suptilni tretani imaju dogoročan efekat, kako bi izdvojili usnu oko kože okolo.

Hijaluronski fileri mogu usne učiniti definisanim, i mlađim, bez dramatičnog menjanja veličine. Par kapi botoksa takođe može omekšati i opustiti mišiće oko usana. Mikrobotoks injekcije su popularni tretmani koji stvaraju “glass skin” efekat oko usana i na licu.

anti age usana

Pročitajte još i: Trikovi i saveti – kako da umanjite vidljivost bora oko usana?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!