6 najpopularnijih trendova u svetu estetskih intervencija za 2024. godinu

estetske intervencije

Bez obzira na to kako se osećate vezano za svet plastične hirirgije, ova industrija neminovno cveta. Porast hirurških, minimalno invazivnih i rekonstruktivnih procedura je porastao za 19 procenata od 2019. godine, a tretmani koji su se nekada radili iza zatvorenih vrata se sada dele na društvenim mrežama sa istom nonšalantnošću kao što se deli šišanje ili farbanje u salonu. Plastična hirurgija je zauzela cetralnu binu kada govorimo o eri lepote u 2024. Zato smo u nastavku izdvojili vodeće trendove u svetu estetskih intervencija za 2024. godinu – i neki će vas iznenaditi.

Šta kreira trendove u svetu estetskih intervencija?

Plastična hirirugija je podložna kulturološkim trendovima baš kao i svaka druga grana beauty industrije, sa pacijentima koji žele da isprate najnovije arhetipove lepote. Pošto je mišljenje javnog mnjenja ono što oblikuje promene u vidu lepote, zahtevi za određenim tretmanima se menjaju prema tome. Podizanjem stigme srama sa određene procedure, sada dozvoljavamo sebi da priznamo da smo nezadovoljni sa određenim delom tela, koji je lako rešiv.

Uz određena naučna saznanja i razvoj tehologije u polju estetike, fer je reći da će 2024. godina biti veoma zanmimljiva godina u svetu plastične hirurgije.

6 trendova u svetu estetske hirurgije

1. Bolje balansiran pristup sa manje ekstremnim rezultatima

Bolje izbalansiran pristup gde doktori ohrabruju pacijente da budu realistični kod svojih očekivanja se čini da je centralna tema 2024. godine. Era ulaska u ordinaciju doktora sa idejom potpuno drugačijeg lica ili tela je davno prošla, dok prirodniji pristup zauzima njeno mesto. Zahvaljujući uticaju društvenih mreža, koji je promenio industriju, ljudi su sada pozitivniji oko toga da se umanji stigma oko određenih procedra, i da se spreči promovisanje nerealnih očekivanja.

estetske intervencije

2. Povratak fejsliftingu, posle ere ‘zamora filera’

Dok popularnost filera za lice nije značajno opala, pristup više mladolikoj koži se menja. Postoji pogrešno mišljenje, da ako ubrizgate filer u lice, na taj način sprečavate starenje. To nikada nije dokazano nijednim kliničkim istraživanjem. Ako ‘prepunite’ nečije lice, zapravo samo strestirate tkivo, koje se širi, i to je trend od kojeg svi sada beže.

Zato pacijenti koji su u srednjim 40-im i ranim 50-im, sve više žele dugoročna i definitivna rešenja za ten koji stari, poput mini-fejslitinga. Za razliku od klasičnog fejsliftinga, ova mini verzija se fokusira na donju trećinu lica i na vrat. Obrazi ne zahtevaju mnogo podizanja. Ovo je kraća operacija, manje od dva sata, sa manje podizanja kože, koja zaista učvršćuje mišiće lica i vrata i konturiše ih za mladoliki izgled. Zahtevi pacijenata za definisanim vratom i viličnom kosti ostaju popularni, a mini-fejslifting je odličan način da se to postigne.

Povezano – ‘Zamor filera’, ili šta se dešava kada preteramo sa ubrzigavanjem filera u lice

3. Sve veći izbor opcija za konturisanje tela

Želja za izvajanim telom je bila u punoj snazi prošle godine, a pošto masivni gubitak kilaže može dovesti do gubitka mišića i viška kože, procedure za konturisanje tela postaju popularne kako bi rešile ove probleme. Zatezanje lica i tela će biti ogroman trend u 2024, tako da ćemo videti porast interesovanja za neinvazivne tretmane, poput EmSculop Neo, koji gradi mišiće i zateže kožu, zahvaljujući Ultherapy procedurama.

I dalje, liposukcija ostaje zlatni standard uklanjanja neželjene masnoće, ali i radiofrekvencija će postati komplementarna intervencija koja će ponuditi momentalno zatezanje kože.

estetske intervencije

4. Zadnjice se smanjuju

Trend brazazilskog podizanja zadnjice eksplodirao je tokom 2010-ih godina i ostao je jedan od najpopularnijih zahteva u ordinacijama estetskih hidrurga. Međutim, tokom 2024. ovaj trend se pomera prema proporcionalnijoj figuri. Predviđa se da će sijaset pacijenata koji su uradili brazilsko podizanje zadnjica sada tražiti manju pozadinu. Ova procedura je mnogo intenzivnija, u odnosu na originalnu, tako da nije za šalu.

5. Implanti za grudi postaju sve manji

Slično kao u prethodnoj stavci, zahtevi za prirodnijim uvećanjem grudi postaju sve češći. Osim njihove smanjene veličine, primećuje i porast interesovanja za intervenciju koja podrazumeva povećanje grudi sopstvenim masnim naslagama, koje se skupljaju sa butina, stomaka i zadnjice, kako bi se postigao suptilni efekat. Preterano povećane grudi su OUT, a prirodne i proporcionalne su novi trend.

estetske intervencije

6. Podizanje kapaka, posebno za muškarce

Svi želimo da izgledamo manje umorno, pa zato doktori predviđaju porast interesovanja za proceduru podizanja kapaka, tj. blefaroplastiku. Ovo se dešava jer pacijenti žele podmlađeni i manje umorni izgled, kako bi im struktura lica delovala harmonično. Ova operacija je odlična alternativa punom fejstliftingu, jer vraća mladolikost za čas. Pošto je sve veći broj muškaraca koji se želi na višak kože koja pada preko kapka, oni postaju glavni pacijenti za ovu operaciju.

Pročitajte još i – Druga najpopularnija estetska operacija je blefaroplastika, saznajte zašto!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!