‘Uradi sama’ gel za kosu koji ne isušuje i ne lepi: Sadrži samo 2 sastojka!

gel za kosu

Ukoliko niste zadovoljni komercijalnim gelovima za kosu i ne volite onaj dobro poznati osećaj krutosti i ulepljenosti, znajte da je mnogo lakše napraviti svoj, prirodni gel za kosu, nego što mislite. Za sve vas koji volite da eksperimentišete sa DIY craft veštinama, ovaj brz i lak recept će vam pomoći da napravite ’clean’ gel za kosu, sa željenim čvrstom i mirisom. Najbolje od svega je što ovim gelom za kosu nećete probiti budžet, a dobićete fantastičan prirodan proizvod za stilizovanje kose i kroćenje onih dosadnih baby hair dlačica, koje unište svaku frizuru.

Kako da napravite svoj gel za kosu – recept

Pravljenje jedne ture gela za kosu zahteva svega par minuta, uz ovaj provereni recept američkog trihologa i eksperta za kosu, Kerry E. Yates. Morate ga samo ohladiti nekoliko sati u frižideru, pre nego što počnete da ga koristite. Kako biste smanjili napre, napravite dovoljnu količinu da vam potraje oko 2 nedelje.

Potrebni sastojci:

  • ½ kašičice želatina za kuvanje, bez arome
  • ½ šolje tople, destilovane vode
  • eterično ulje po želji
gel za kosu

Priprema:

1. Rastvorite ½ kašičice želatina u toploj vodi.

2. Dodajte još želatina ukoliko je potrebno da postignete željenu konzistenciju gela za kosu i dobro promešajte.

3. Rashladite ovaj miks u frižideru, dok ste ne stegne, ili na oko 3 sata.

4. Ukoliko želite da vam gel za kosu miriše, dodajte par kapi omiljenog eteričnog ulja i dobro ga promešajte.

Upotreba gela za kosu

Stilizujte kosu onako kako biste inače želele. Vaš domaći gel se može koristiti na suvoj ili mokroj kosi, a može trajati do 2 nedelje kada se čuva u frižideru. Nanosite ga čistom, opranom četkicom od maskare, kako biste ukrotile antenice i baby hair dlačice.

gel za kosu

Kako da prilagodite moć učvršćivanja:

Bilo da preferirate laganu ili jaku moć učvršćivanja, trebalo bi da možete da prilagodite ovaj recept, menjajući količinu dodatog želatina.

  • za light hold – ½ kašičice želatina po šolji vode
  • za medium hold – ¾ kašičice želatina po šolji vode
  • za strong hold – 1 cela kašičica želatina po šolji vode.,

Pročitajte još i – Gel za kosu: kako da ga koristite ako imate dugu kosu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!