Pufne za puder su opet popularne: Evo kako da ih pravilno koristite!

Pufne za puder

Zahvaljujući TikTok-u, pufne za kameni i prah puder koje su naše mame obožavale, su ponovo u porastu popularnosti, iako se decenijama nalaze u make-up kitovima šminkera. Profesionalni make-up artisti su koristili pufne za puder kako bi zagladili i matirali šminku, bez pomeranja. Neki šminkeri čak preferiraju da koriste pufnu radije nego četkice, jer one često daju praškasti, flekavi izgled i mogu pomeriti kremasti ili tečni make-up proizvod koji se nalazi ispod praha. Moderne pufne za puder daju glatki, smooth i air-brush efekat, posebno na regiji ispod očiju. U nastavku saznajte kako da pravilno koristite pufnu za puder i zašto treba da je nabavite.

Šta je tačno pufna za puder i čemu služi?

Pufna za puder je alatka koja je kreirana da nanese puder za fiksiranje šminke na lice. Iako vas ovaj termin asocira na ogromne krznene pufne iz ranih 2000-ih, moderne pufne za puder su obično veličine vašeg dlana, somotske teksture i okruglog ili trouglastog oblika koji konturiše vaše lice.

Pufna za puder nežno fiksira šminku bez pokreta povlačenja, koji je karakterističan za četku, čime se dobija besprekoran finiš. Ova tehnika takođe minimizuje pojavu pora i neujednačene teksture kože. Ona preciznije kontroliše gde puder naleže i daje ispoliran efekat.

Povezano – 7 drugačijih upotreba pudera u prahu koje će vam biti korisne

Pufne za puder

Kako se pravilno koriste pufne za puder?

1. Počnite sa make-up podlogom

Pre nego što prionete na fiksiranje šminke, završite na kompletno šminkanje lica. Dakle, nanesite kremu za lice, tečni puder, korektor, bronzer i konture. Potom možete preći na fiksiranje šminke pufnom.

2. Umočite pufnu u formulu po izboru

Uzmite vaš omiljeni puder za setovanje šminke, bilo da je u praškastoj ili kamenoj formi i umočite pufnu u formulu. Ovo isto važi za banana pudere koji obično sadrže pufnu savršene veličine. Kompaktni puderi ostavljaju manje nereda, što je odlično ako ste u pokretu. Ipak, praškaste formule daju najprirodniji efekat. Ako imate masnu kožu, iskoristite izdašniju količinu praha, kako biste se odbranile od neželjenog sjaja. Za suvu kožu, manje je više, tako da puder koristite štedljivo i samo na strateškim mestima. Ukoliko vam je koža normalna, onda koristite onu količinu prema efeku koji želite da postignete – nanesite manje za dewy finiš, ili više za mat.

3. Zagrejte pufnu pre korišćenja

Kada se nanele puder na pufnu, pre nego što je nanesete na lice, potapkajte pufnu o nadlanicu šake. Ovo će ukloniti višak proizvoda i ravnomerno ga rasporediti po pufni, čime ćete lakše postići besprekoran efekat na licu.

Pufne za puder

4. Tapkajte pufnom, a ne vucite je po licu

Ključ besprekornog efekta je nežno tapkanje, a ne povlačenje pufne, kako biste utisnuli puder u kožu. Najbolja regija za korišćenje pufne je T-zona, gde se najveći broj osoba masti tokom dana, kao i ispod očiju, kako biste fiksirale korektor i osvetlile ovu regiju.

5. Odabir pufne

Iako je velika ponuda izbora na tržištu, mnogi šminkeri preferiraju trouglaste somotske pufne za puder, a neki vole one od velura, koja prelepo blenda proizvod i deluje luksuzno pod prstima. Manje pufne su preciznije za setovanje šminke ispod očiju, npr. Redovno perite pufne, tooplom vodom i nežnim sapunom i potom ih ostavite na peškir, položene, da se osuše preko noći. Naravno, pufne nisu namenjene da se koriste večno – menjajte ih na svakih 15-30 dana. Kada materijal počne da se ćeba, kao stari džemper, vreme je da je bacite.

Pufne za puder

Pročitajte još i – Puder u prahu vs. kameni – koji je bolji za setovanje šminke?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!