Trikovi i saveti: Kako da umanjite vidljivost bora oko usana?

bore oko usana

Bore su sastavni deo starenja, ali ipak, sve činimo da ih što kasnije dobijemo. Ako pitate nas, to je sasvim u redu, jer mladoliki izgled je ono čemu svi težimo. Kada pričamo o borama, uglavnom se fokusiramo na one po licu, dok nas vrlo često baš bore oko usana odaju. Ako vam je teško da našminkate usne, bez svih tih pregiba i linijica, u nastavku vam otkrivamo kako da umanjite vidljivost ovih dosadnih borica.

Šta uzrokuje bore oko usana?

Bore oko usana su samo jedna od činjenica života i neizbežnog starenja. Odadanje uglova usana ka dole i veća vidljivost nazolabijalnih pregiba (između usana i nosa), mogu biti uzrokovati gubitkom facijalnog volumena i masnoće, kako starimo.

Ipak, neke određene bore oko usana bogu biti izazvane životnim stilom, poput vertikalnih linija iznad usana – tzv. “pušačkih bora”. Takođe, kvalitet kože oko usana može propasti kroz godine, usled pojačanog izlaganja suncu.

Povezano: 10 iznenađujućih načina kako pušenje utiče na zdravlje i izgled kože

bore uzorkovane pušenjem

Da li se bore oko usana mogu sprečiti?

Kao i sve što radimo vezano za kožu i anti-aging, najbolja prevetiva je dobra rutina i zdrav životni stil. Dobra kozmetička rutina je esencijalna u svakoj preventivnoj strategiji, a ono što je najvažnije je svakodnevna upotreba SPF kreme sa faktorom 50, posebno na regiji oko usana.

Što se tiče preventivnih kozmetičkih tretmana, trebalo bi da ciljate na one koji stimilušu produkciju kolagena – a to su frakcioni laser, microneedling, radiofrekventno obnavljanje kože, LED svetlosna terapija i mnogi drugi.

Make-up trikovi za bore oko usana

Kada je reč o savetima make-up artista, kako biste umanjili vidljivost vora oko usana, postoje dva zlatna saveta – manje je više i priprema je ključ!

Ako stavljate mnogo proizvoda na usne (karmin, olovka, sjaj), to je će samo naglasiti linije, zato budite lagane ruke. Takođem koristite malu čupavu četkicu kada nanosite korektor i tečni puder u ovoj regiji, kako biste iskontrolisali količinu proizvoda.

Povezano: Šminkeri savetuju – zašto antirid treba da nanosite i na usne?

šminka usana

Možda najbolji trik koji možete primeniti na bore oko usana je, da blistavi korektor u olovci koji se obično nanosi oko očiju, slobodno nanesete i na nazolabijalne bore (od uglova nose, pa do uglova usana). KAko lice gubi volumen, ove bore se produbljuju i stvaraju senku – zato dodajte svetlo ovom osenčenom delu lica.

Za same usne – koristite dobar prajmer, koji će zagladiti kožu, a ujedno nanesite korektor na usne koji će izbeliti boju usana. Birajte meke, nude tonove koji se slažu uz vaš podton kože.

Pročitajte još i: Nega usana – rešite svakodnene probleme

error: Content is protected !!