Vino za lepu kožu: Upoznajte resveratrol – moćan antioksidant iz vina!

resvaratrol

Vino je poznato kako napitak bogova još od drevnih vremena. Danas, ništa ne može da nas opusti tako, kako to ume čaša dobrog crvenog vina. Na isti način vino deluje i na kožu: umiruje je na isti način kao što ublažava stres. Pre nego što namažete lice vinom (savetujemo vam da to ne radite), upoznaćemo vas sa resveratrolom, moćnim antoksidantom, koji je ključ mladosti, a glavi je sastojak vina. U nastavku vas čeka sve o ovom moćnom antioksidantu, koji usporava starenje kože i daje joj vrhunski sjaj.

Šta je resveratrol?

Resveratrol je deo velike porodice polifenola, grupe od oko 4000 antioksidanata koji prirodno štite biljke od UV zraka, i pomažu im da repariraju svoje ćelije. Resveratrol se prirodno nalazi u grožđu, a kada se iskombinuje sa drugim antioksidantia, ekstreno je moćan u zaštiti kože od sunca, zagađenja i radijacije. Osim toga, resveratrol može da preokrene vidljve znake starenja na koži, poput finih linija i pega od sunca.

resvaratrol antioksidant

Resveratrol vs. vino

Resverartrol se nalazi u kožici i semenkama svih vrsta tamnog grožđa, ali je najveća koncentracija prisutna u sortama “muscardin” i “malbec”. Ove sorte grožđa se najviše i koriste kao izvor za resveratrol u kozmetičkoj industriji.

Znajte da konzumiranjem crnog vina možete osetiti benefite za kožu u maloj meri, ali ovo nije najbolji način da vaša koža iskoristi resveratrol za svoje zdravlje. Zato se držite kozmetičkih proizvoda na bazi resveratrola!

Povezano: Vino i lepota – beauty benefiti crnog vina za koje niste znale

Benefiti za kožu

Resveratrol je dosta ispitan sastojak, koji značajno poboljšava:

  • vidljivost finih linija i bora
  • hiperpigmentacija
  • čvrstinu kože
  • elastičnost kože
  • sjaj i blistavost

Resveratrol štiti, reparira, umiruje i posvetljuje kožu, i svi tipovi kože mogu imati benefite od njega.

blistava koža

Rezultati upotrebe resveratrola u nezi kože

Rezultati korišćenja resveratrola u bezu kože manje zavise od vremena kada ga nanosite (jutro ili veče), a mnogo više zavise od vremena upijanja i delovanja. Potražite serume koji sadrže i druge antioksidante, koji su upareni sa resveratrolom, i na kožu deluju kao anti-aging bombe. Ovako ćete koži pružiti antioksidantivnu zaštitu, idealnu pre nanošenja SPF kreme.

Povezano: Najbolji antioksidanti za vašu kožu – Šta tačno rade?

Sa čime se slaže resveratrol?

Nanesite serum sa resveratrolom u kombinaciji sa serumom koji sadrži vitamine C ili E. Odlično se meša i sa ostalim antioksidantima. Pustite miks seruma da se upija na koži 20 minuta, i potom nanesite dnevnu kremu. Pre izlaska iz kuće, obavezan je SPF faktor!

Mi vam predlažemo Skinology Vitamin C serum, kao idealan antoksidant za svaki dan i sve tipove kože!

Pročitajte još i:

error: Content is protected !!